Een avondje wandelen tussen de boeken met Clavis Uitgeverij

Hoe gelukkig kan je zijn als je een avond in een boekenwinkel kan spenderen, samen met een aantal inspirerende auteurs? Clavis mij de kans om dit te ervaren. Op 9 november stelden zij hun conceptwinkel in Alkmaar open voor het Bookcafé; een avondje rondwandelen tussen de boeken, leuke workshops en gesprekken met auteurs en niet geheel onbelangrijk: ongegeneerd friet eten!

Gezelligheid boven alles
Toen ik de oproep voor dit evenement zag, wist ik dat ik hierheen moest. Ik had er al wat over gehoord en het leek me zo onwijs gezellig! De entree kostte maar €15,- inclusief het eten en de goodiebag. Uiteindelijk waren we met een klein clubje, maar eigenlijk was dat juist heel fijn. Het was veel intiemer en zo leerde ik alsnog nieuwe mensen kennen en bovendien was er nu meer tijd om met iedereen te praten. Ik merkte dat Clavis veel tijd in deze dag had gestoken. Dit liet goed zien hoe toegankelijk de uitgeverij eigenlijk is. De workshops werden gegeven door Chinouk Thijssen, Laura Diane en Miriam Borgermans. Allemaal afwisselend met opdrachten en je kon met elkaar in gesprek over de onderwerpen.

Naast de workshops kon je ook meedoen met een quiz, bestaande uit twee delen. Het eerste deel ging over Clavis auteurs, het tweede deel over de boeken die zijn uitgegeven en nog uitgegeven worden. Het was echt een hele leuke quiz die mijn kennis zeer op de proef stelde – mijn kennis liet me duidelijk in de steek 😉 Slimmeriken die ze waren; ze hadden de boeken die we konden zien omgedraaid zodat we niet stiekem konden afkijken!

Het avondeten was een verrassing, maar bleek de lekkerste friet van Alkmaar te zijn. En eerlijk, ik ben totaal geen patat-eter, maar dit was echt lekker! Ook was er meer dan genoeg drinken, snacks en gebak. Uitstekend verzorgd dus!

Alles voor de #gram!
Na afloop was er nog tijd om bookstagram foto’s te maken en boeken uit te zoeken. Ik had mezelf voorgenomen geen boeken meer te kopen, maar Vikingbloed kon ik echt niet laten liggen. Ook heb ik Dance or die laten signeren en ben ik op de foto geweest met Chinouk en – heel traditiegetrouw – met Laura.

De goodiebag was geweldig! Hij zat vol met o.a. boekenleggers, een beker, een poster en een verrassingsboek. In die van mij zat Dodelijke bericht van Folkert Oldersma. Ik ben heel benieuwd naar het boek! Al met al was het dus een supergezellige avond en volgend jaar ben ik er ook zeker weer bij! Jij ook?