Eerste indruk: Riverdale S3

Het derde seizoen van Riverdale is inmiddels begonnen. Dit is onze eerste indruk van dit nieuwe seizoen na twee afleveringen.

door Anna, Esther & Paula

De trailer van seizoen 3

Anna: ‘Stiekem blijf ik fan van Riverdale.’

Sinds de eerste aflevering in 2017 op Netflix verscheen volg ik de populaire tienerserie Riverdale. Inmiddels heb ik net de eerste twee afleveringen van het nieuwe seizoen gezien. En wat blijkt? Alles wat in de vorige seizoenen gebeurde was actually pretty casual. Het échte kwaad? Daar maken ze nu pas kennis mee.

‘Na het succes van de eerste twee seizoenen lijkt het wel alsof ze denken dat ze hun acteurskills prima achterwege kunnen laten’

Archie is hotter dan ooit tevoren, maar zijn verhaallijn vind ik verreweg van aantrekkelijk. Bovendien is hij naïever dan elk weldenkend wezen op deze planeet. Betty is losing her mind completely, Veronica is nog altijd niet zeker van wat haar betekenis in deze wereld nu eigenlijk is en Jughead is eigenwijzer dan in alle seizoenen bij elkaar. Verder heb ik met bijna alle acteurs het idee dat ze lui zijn geworden. Na het succes van de eerste twee seizoenen lijkt het wel alsof ze denken dat ze hun acteurskills prima achterwege kunnen laten. Mensen kijken immers toch wel. Het typische effect dat eigenlijk met elke succesvolle serie gebeurt. De beste verhaallijnen zijn in het eerste en tweede seizoen al gebruikt, dus verzinnen de schrijvers steeds gekkere dingen en uiteindelijk gaat de serie nergens meer over.

En toch blijf je kijken, want wat de makers van de serie wel goed doen is ervoor zorgen dat je zo nieuwsgierig wordt naar de ontknoping dat je maandenlang elke week de nieuwste aflevering aanzet zodra deze online verschijnt. Denk maar aan Pretty Little Liars. Hopend dat de komende afleveringen ons meer opleveren, blijf ik stug doorkijken. Stiekem blijf ik natuurlijk fan.

series die ik nu kijk netflix televisie 2018

Esther: ‘Ik haak af als het te erg een horrorshow gaat worden’

Riverdale, tja. Vanaf aflevering 1 was ik eigenlijk al hooked en ik vind het nog steeds vermakelijk. Wel vond ik seizoen 2 minder dan seizoen 1 en seizoen 3 neigt ook weer slechter te worden dan seizoen 2. De verhaallijnen zijn zó vergezocht en de personages zijn soms zó voorspelbaar en zó naief dat het bijna pijn doet. Ik vond maffia-Archie een leuk idee, maar dit werd uiteindelijk slecht uitgewerkt en ook Cheryl leek veelbelovend maar werd elke keer weer weggezet als een hulpeloos figuur die nog steeds niet ultiem geblossemed is (snap je de grap hehehe). Hoewel ik seizoen 1 sterk vond en seizoen 2, ondanks de zwakke verhaallijnen, nog wel lekker weg keek, heb ik mijn twijfels over seizoen 3.

‘De verhaallijnen zijn zó vergezocht en de personages zijn soms zó voorspelbaar en zó naief dat het bijna pijn doet’

Betty wordt meegezogen in een of andere mega enge cult en Jughead raakt verzeild in een mega horrorverhaal (waar ik een giga gruwelijke hekel aan heb) en Archie haalt echt al het bloed onder mijn nagels vandaan met zijn hulpeloze-maar-kijk-mij-goed-zijn attitude. En als Veronica niet snel haar vader het huis uit jaagt, dan vrees ik dat dit seizoen nog slechter gaat worden dan haar voorganger.

Ik wacht nog even af wat dit seizoen nog precies allemaal gaat doen, maar excited voor nieuwe afleveringen ben ik allang niet meer. Afhaken ga ik als het echt een constante mega enge horrorparade gaat worden met voodoo-offers en andere enge cult-rituelen. Want let’s be honest, enthousiast over seizoen 3 ben ik (nog) niet geworden. Tot die tijd ga ik nog even van Jughead genieten <3.

Paula: ‘Het plot van seizoen 3 slaat helemaal nergens meer op.’

Ik heb echt een haat-liefdeverhouding met deze serie, dat is een ding w
dat zeker is. Seizoen 1 vond ik ontzettend leuk. Ik bedoel, een serie die een tikje op Pretty Little Liars leek sprak me wel aan. Ook het plot van het eerste seizoen was lekker duidelijk: we gingen op zoek naar de moordenaar van Jason Blossom. Maar toen kwam seizoen 2 en mijn hémel: wat een slecht seizoen. Het hele gedoe met The Black Hood, de idiote groepen die Archie oprichtte en vooral het totale gebrek aan sterke verhaallijnen – ik was er snel klaar mee, maar keek tóch het seizoen uit. Ik weet ook niet hoe.

’Ik stop definitief met kijken naar Riverdale’

Op een of andere manier keek ik veel te lang door bij Riverdale. Dat komt vooral omdat de acteurs tof (en knap, laten we wel wezen) zijn. Jughead, Betty, Archie en Veronica – ik vind ze allemaal fantastisch. Daarom begon ik als kip zonder kop aan het derde seizoen, met de hoop dat het een beter seizoen zou worden. Nou, die verwachtingen konden na aflevering 1 de prullenbak in. En na aflevering 2 helemaal. De acteurs zijn nog steeds leuk en knap, maar de acteerskills lijken een stuk minder geworden. Ze doen niet meer zoveel moeite, lijkt het wel. Na aflevering 2 wist ik het zeker: ik stop nu definitief met het kijken van deze serie. Eigenlijk wilde ik halverwege al wegklikken. Waarom ik nu echt stop met kijken? Het plot slaat helemaal nergens meer op, het wordt een soort halloweenish (er komt namelijk een cross-over met de Sabrina-serie, dat is namelijk van de makers van Riverdale) en urgh: het is gewoon allesbehalve realistisch en herkenbaar. Ik ben er klaar mee.

Wat vind jij van Riverdale? Laat het ons weten in een reactie.