Er gaat wat veranderen…

Maandagochtend. Dat is wel een goed moment om met een nieuwtje te komen. Althans, dat vinden wij. Eigenlijk komt nieuws altijd onverwachts. Je kunt het niet plannen. En eigenlijk was dat ook het geval met dit nieuwtje. Vandaag leg ik jullie daarom graag uit waarom er afgelopen maand wat minder berichten online verschenen én geef ik alvast wat weg over een grote verandering bij Must Magazine. Zet een kop thee of koffie, leg je werk nog even aan de kant en ga er even goed voor zitten.

In 2013 begon ik samen met Paula een beautyblog: We Call It Beauty. We schreven al veel samen voor onze studie, maar we misten een platform waarop we echt over alles konden schrijven waar we van hielden. Zonder veel na te denken begonnen we dus maar een blog over beauty en mode, iets wat we beide erg leuk vonden. Al snel bleek dat dit niet helemaal onze passie was en we kwamen samen om te brainstormen over een onderwerp waar we dan wel over wilden schrijven. We besloten niet te kiezen en ons te richten op lifestyle – een term waar je eigenlijk alles aan kon hangen.

En zo kwam er een opening voor het recenseren voor boeken, we deden het allebei al. Ik destijds voor CultuurBewust (nu Check dit FF) en Paula schreef voor Hebban. Langzaamaan begon ons lifestyle-blog Chapter2 een boekenblog te worden. En toch miste ik nog steeds iets. Ik was (en ben) namelijk niet alleen geïnteresseerd in boeken, maar in cultuur in de algemene zin van het woord. Mijn droom was dan ook om een platform op te zetten waar alle facetten van cultuur aan bod zouden komen. Deze droom kwam uit in de website waar je dit bericht nu op leest: Must Magazine. Met veel plezier delen we hier al sinds 2016 (wow 3 jaar!) onze must-reads, must-sees en must-do’s met jullie. Maar… zoals jullie als lezer waarschijnlijk ook wel gemerkt hebben, schreef Paula vooral over boeken en nam ik vooral de films en series op me.

Een paar weken geleden hakte Paula de knoop door. Ze zette de stoere stap om voor zichzelf te kiezen en wil zich nu exclusief op boeken gaan richten. Iets waar ik eerst van schrok, maar wat uiteindelijk een logische stap bleek te zijn. Haar passie ligt bij boeken, die van mij bij cultuur. Vanaf 1 juli kunnen jullie Paula vinden op haar nieuwe website. Momenteel is ze druk bezig met de voorbereidingen, maar als jullie nieuwsgierig zijn of op de hoogte gehouden willen worden, kunnen jullie haar alvast volgen via Instagram: @bookbreaknl.

Hoe nu verder?

Ik kan me voorstellen dat je nu erg benieuwd bent naar het vervolg van Must Magazine en ik kan je met veel plezier vertellen dat ik nergens heen ga. En ook aan de content zul je weinig merken, we blijven namelijk gewoon schrijven over alle verschillende onderwerpen die je van ons gewend bent. Wel zal er in juni, net als in mei, net iets minder online komen. Ik ben druk bezig met het afronden van mijn scriptie, Esther is net begonnen aan een toffe nieuwe baan en dus is het even wat stiller. Je hoeft ons niet echt te missen, want op Instagram blijven we gewoon informatie met je delen en ook hier zullen snel weer blogs online verschijnen. Voor nu wil ik nog 2 belangrijke dingen zeggen. Allereerst wil ik Paula ontzettend veel succes en plezier toewensen met bookbreak. Ik weet zeker dat ze het fantastisch gaat doen. Je zult haar ook vast nog eens hier voorbij zien komen. Daarnaast wil ik jou als lezer bedanken dat je nu nog steeds aan het lezen bent. Dit was een lang bericht en ik ben blij dat je bent blijven lezen. Dankjewel daarvoor!

P.S. Omdat we over zowel boeken, films, series, festivals, evenementen, theater en muziek willen schrijven zijn we nog steeds druk op zoek naar geschikte gastbloggers. Ben jij onze nieuwste aanwinst? Laat het me weten in een mail naar anna@mustmag.nl