Esther’s favoriete podcasts

I love podcasts! Heerlijk voor als je ver moet fietsen, in de trein zit of in bed ligt maar eigenlijk nog lang niet moe bent. Wel moet ik toegeven dat ik best wel kieskeurig ben betreft de podcasts die ik luister. Ik kan me bijvoorbeeld heel moeilijk concentreren als iemand geen prettige stem heeft, monotoon praat of als iedereen continue door elkaar heen praat. Ik luister hierom eigenlijk vrijwel altijd naar dezelfde podcasts en mijn lijst is daarom ook niet vreselijk lang. Anyway, here they are!

Door Esther

True Crime Garage

Huh, Esther ben jij into true crime????? Wisten we niet joh, wat een verrassing! True Crime Garage door Nic & The Captain. Twee mannen die elke week een ander speciaalbiertje open knallen en vervolgens een true crime bespreken. Zo ben ik momenteel bij aflevering 256 over twee vrouwelijke toeristen in Panama die tijdens een hike in de jungle plotseling verdwenen. Zoals de titel al aangeeft is alles waargebeurd. Nic & The Captain vertellen je alles over de zaak, opgelost of niet. Het is laidback, interessant en zo nu en dan gaan je nekhaartjes recht omhoog staan.

My Favorite Murder with Karen Killgariff and Georgia Hardstak

Deze podcast wordt gedaan door twee vrouwen en lijkt ietwat op die hierboven maar is een stuk interactiever. Zo vragen ze hun luisteraars om true crime gerelateerde verhalen in te sturen die ze vervolgens in ‘Minisodes’ behandelen. Daarnaast behandelen ze ook true crimes als de heren hierboven, maar de minisodes van deze podcast zijn toch wel favoriet. Deze duren ook maar een klein halfuur, wat voor mij de ideale lengte is voor op de fiets, in de bus of in de trein. Mijn favoriete aflevering is minisode 84 waarin luisteraars vertellen over ‘people who are hiding secret lives’. Zo krijg je bijvoorbeeld te horen hoe iemands vader in de krant las hoe zijn beste vriend was opgepakt en een beruchte seriemoordenaar bleek te zijn. Ja echt.

Huh, Esther ben jij into true crime????? Wisten we niet joh, wat een verrassing!

Behind the Bastards

Deze podcast gaat over de kinderen, vrouwen, eventuele vrienden en de kindertijd van beruchte bad guys, zoals de kinderen van een dictator (hoe zijn zij opgevoed, wat doen zij momenteel met hun leven etc.), maar ook over Hitler als peuter. Ik vind het heel interessant om niet alleen te zien wat een impact zo’n persoonlijkheid maakt op zijn omgeving, maar ook om te leren wat hen er, eventueel, toe gedreven heeft om zulke vreselijke dingen te doen. Ze hebben momenteel nog maar een kleine 30 afleveringen, maar ze duren allemaal vrij lang. Echt even voor gaan zitten dus.

Tot zover mijn lijstje!

*Kleine opmerking is dat al deze podcasts Engelstalig zijn.

Dat waren mijn favorieten, hier kun je die van Anna en Paula lezen. Wat zijn jouw favoriete podcasts?