mijn favoriete films aller tijden

Mijn favoriete films aller tijden

Van die films die ik al honderd keer hebt gezien, maar die nog steeds even mooi blijven. Of de film die ik thuis als kind keek omdat we ‘m op videoband hadden. Dit zijn mijn favoriete films aller tijden.

ALLES IS LIEFDE (2007)

Oke, als ik zeg dat Alles Is Liefde een van mijn favoriete films is, word ik altijd raar aangekeken. Een Nederlandse film die zo cliché is? Jazeker. En in deze blogpost zeg ik het gewoon nog maar eens even: Alles Is Liefde is fantastisch. Een lekkere cliché feelgood film, en daar hou ik soms wel van.

Ik heb deze film in de afgelopen jaren elk jaar minstens wel een keer gekeken, ook als het niet rond sinterklaas was. Je kan dus wel zeggen dat ik elke zin uit mijn hoofd ken (maar echt, ik ken inmiddels hele dialogen uit mijn hoofd). Waarom dit verder in mijn lijstje staat? Het is een film waarin alles goed komt, en dat is tussen series als How To Get Away With Murder of Pretty Little Liars, best prettig. En Valerio speelt in deze film, dat is gewoon geweldig (iets met een BN’er crush toen ik veertien was).

DEZE FILM VIND JE LEUK ALS: je van Nederlandse films houdt, je wel een fijne feelgood film wilt kijken of rond Sinterklaas gewoon zin hebt om een film te zien in decembersferen.

HER (2013)

Klaar met feelgood, tijd voor een dramatisch sci-fi verhaal. Her is echt een film die je moet zien. Het plot zit zo goed in elkaar en het verhaal is heel origineel. Het gaat namelijk over een eenzame schrijver die een bijzondere relatie krijgt met zijn nieuwe besturingssysteem. Het is dus een beetje futuristisch en sci-fi, maar tegelijkertijd is deze film ook een romantisch drama. Interessant is het in ieder geval, en daarom is het een van mijn favorieten.

DEZE FILM VIND JE LEUK ALS: je een andere romantisch drama wilt kijken, films die een beetje futuristisch interessant voor je zijn of je een hele originele film wilt kijken.

I ORIGINS (2014)

Nog meer sciencefiction: I Origins. Een film die volgens mij niet heel bekend is, maar daarom zeker niet minder goed. Deze film gaat over Ian Gray, een student die in een lab de ogen van mensen onderzoekt. Een paar jaar later trouwt hij met zijn lab-partner Karen en krijgen ze hun eerste kind. Als ze een oogtest doen voor hun baby, ontdekken ze in de databank dat de ogenscan van hun baby exact overeenkomt met de scan van een persoon die twee jaar eerder gestorven is. Ian is helemaal in shock, en ontdekt later zelfs dat er een meisje in India is die exact de ogen heeft van zijn overleden verloofde Sofi. Is het reïncarnatie of wetenschappelijk te verklaren?

DEZE FILM VIND JE LEUK ALS: je van sci-fi/futuristische films houdt, je eens een compleet ander soort film wilt zien dan je normaal kijkt of je Her hebt gezien.

mijn favoriete films aller tijden

LANG LEVE DE KONINGIN (1995)

Lang Leve De Koningin is echt jeugdsentiment voor mij. Deze film hadden we thuis op videoband. en keek ik vaak samen met mijn zusje in pyjama op de bank. Heel soms komt deze film weer op televisie, dat vind ik altijd extra leuk. Het is een film over een meisje die wil schaken en niet weet wie haar vader is. Door het schaken leeft ze in haar eigen fantasiewereld waarin ze met de witte koningin praat en met andere schaakstukken. Alleen haar moeder en schoolleraar – waar ik nog steeds een intense hekel aan heb, als ik de film kijk – werken niet zo mee.

DEZE FILM VIND JE LEUK ALS: dit ook jeugdsentiment voor je is en/of zin hebt om een Nederlands jeugdfilm te kijken.

THE AGE OF ADALINE (2015)

Ik vond Blake Lively al een goede actrice sinds Gossip Girl, maar door haar rol in The Age Of Adaline vind ik haar nog beter. Deze film is dramatisch, romantisch en ook een tikje sci-fi. Het gaat over Adaline die op magische wijze nooit meer ouder wordt. En dat is minder leuk dan je zou denken, zo moet ze telkens van identiteit veranderen en om de 10 jaar ergens anders wonen. En terwijl zij geen dag ouder wordt, worden de mensen om haar heen dat wel. Niet zo leuk allemaal, tot ze een man tegenkomt (hallo Michiel Huisman!) met wie het wel klikt. Kortom: heerlijke film!

DEZE FILM VIND JE LEUK ALS: je fan bent van Blake Lively of Michiel Huisman (of beide), je een romantische feelgood film zoekt met een beetje fantasy of je toe bent aan iets nieuws omdat je Dear John en The Notebook al te vaak hebt gekeken.

Wat zijn jouw favoriete films aller tijden?