misdaadseries op netflix favorieten

Mijn favoriete misdaadseries op Netflix

Ik ben heel kritisch als het om misdaadseries gaat. Maar als het een goede serie is, kijk ik het ook binnen no-time uit. Ik moet gewoon weten wie de dader is, wat er is gebeurd (en vooral: waarom?!) of wie er keihard aan het liegen is. Dit zijn mijn favoriete misdaadseries, allemaal te vinden op Netflix.

Broadchurch

Broadchurch, een hele populaire serie in de UK, is een van de eerste misdaadseries waarbij ik echt compleet op het verkeerde been werd gezet. Normaal heb ik wel een idee wie de dader is en zit ik er nooit ver naast. Maar na het eerste seizoen van Broadchurch was ik echt mindblown. Seizoen 1 begint met het vinden van een lichaam van een jongen op het strand. Rechercheurs Ellie en Alec worden op deze zaak gezet en gaan vervolgens op onderzoek uit.

Langzaamaan kom je er zo achter wie de dader is. Maar geloof mij: deze serie maakt je ongelofelijk aan het twijfelen, waardoor je elke aflevering weer iemand anders kunt toevoegen op je lijst met potentiële daders. Ook is deze serie echt waanzinnig mooi gefilmd, vooral de stukken op het strand bij de klif vind ik prachtig.

How To Get Away With Murder

Een Amerikaanse misdaadserie dan: How To Get Away With Murder. Deze serie gaat over Annalise Keating, een professor die strafrecht geeft op de Universiteit van Middleton. Ieder jaar selecteert Annalise een groepje studenten die bij haar op het advocatenkantoor mogen werken. Een enorme eer, en alleen de beste studenten worden uitgekozen. Dit jaar zijn dat Asher, Connor, Laurel, Michaela en Wes.

Je ziet eigenlijk steeds fragmenten uit de levens van de studenten en van Annalise. Die fragmenten van het normale leven (colleges, liefdeslevens en rechtszaken) worden afgewisseld met flashforwards. Hele bizarre flashforwards, want je ziet dat er in de toekomst iets heftigs gaat gebeuren. De studenten zijn betrokken bij een misdaad. Het ‘wat, wie en waarom’ is totaal onbekend, waardoor je wel door moet kijken.

Lucifer

Oké, Lucifer staat pas net op Netflix, dus of ik het een ultieme favoriet kan noemen weet ik niet. Maar na de eerste paar afleveringen kan ik wel zeggen dat ik best een fan ben van deze misdaadserie. Of ja, misdaadserie.. het is meer een mix van misdaad en fantasy.

Lucifer gaat namelijk over Lucifer Morningstar, de duivel die er geen zin meer in heeft om telkens in de hel te zitten. Nu is hij terug op aarde en runt hij een eigen nachtclub in Los Angeles (lekker toepasselijk: de stad van de engelen). Ook helpt hij een Chloe, een rechercheur die moordzaken op moet lossen. Door Lucifer’s krachten is dat opeens een stuk makkelijker, want mensen vertellen hem hun duisterste geheimen. Daarvoor hoeft Lucifer ze alleen maar aan te kijken. Handig!

Sherlock

Sherlock is een van de bekendste misdaadverhalen ooit, geschreven door Arthur Conan Doyle. Dat het nu zo’n succesvolle serie is, vind ik daarom ook erg leuk. Zo leert iedereen het verhaal kennen. Het plot van Sherlock is simpel: detective Sherlock Holmes (Benedict Cumberbatch) leert John Watson (Martin Freeman) kennen. John, een legerarts, komt bij Sherlock te wonen omdat hij op zoek is naar een appartement in Londen. Vanaf daar begint het verhaal en lossen ze samen moordzaken op.

Sherlock ziet in de kleinste details al wat er gebeurd zou kunnen zijn. Kortom: deze serie is fascinerend, grappig en heeft een lekker vlot tempo ondanks dat de afleveringen lang zijn. Het is een serie waar je even voor moet zitten, maar dat is zeker de moeite waard.

The Fall

Als er een serie is uit dit rijtje die je MOET kijken, dan is het The Fall. Mijn hemel, wat een serie is dat. Ik zit er momenteel middenin. Het is echt waanzinnig. Eigenlijk vind ik elke aflevering doodeng, maar ik moet doorkijken. The Fall gaat over een seriemoordenaar, gespeeld door Jamie Dornan (die ken je misschien wel van Fifty Shades Of Grey). Vanaf het begin weet je al wie de moordenaar is, maar de politie weet dat nog niet. Als Stella Gibson (Gillian Anderson) naar Belfast komt om de Noord-Ierse politie te helpen, komt er eindelijk schot in de zaak.

Wat deze serie tot mijn favoriet maakt, is vooral dat je ziet hoe een moordenaar te werk gaat. Jamie Dornan speelt de rol van Paul Spector namelijk ongelofelijk goed. Hij is moordenaar, maar tegelijkertijd ook vader van twee kleine kinderen. Creepy as hell en met momenten ook heel wreed en bloederig, maar fantastisch. Dit moet je echt gaan kijken.

Wat zijn jou favoriete misdaadseries?