Nieuw Netflix Nederland

Mijn favoriete nieuwe releases op Netflix van dit moment

Nu ik naast Netflix ook via Videoland series kijk, kan ik alle nieuwe releases bijna niet meer bijhouden. Er verschijnt zoveel. Het lijkt wel alsof alle goede series op hetzelfde moment een nieuw seizoen uitbrengen en ze ook allemaal tegelijk weer stoppen. Kunnen ze dit niet even wat beter verdelen? Hoewel, zo’n vol tv-seizoen is ook best leuk.
door Anna

Uiteraard verschijnt er van alles op Netflix. En lang niet alle releases zijn de moeite waard. Dit lijstje is een overzicht van mijn favoriete nieuwe releases van dit moment.

Maniac

Deze mini-serie staat nog maar net online, maar is nu al erg populair onder een breed publiek. Zelf heb ik de 10 afleveringen tellende serie nog niet gezien, maar hij staat al op Mijn Lijst. Te wachten tot ik er tijd voor heb. De serie gaat over een experimenteel medicijn dat de twee patiënten in kwestie van al hun problemen af zou moeten helpen. Uiteraard gaat niets als verwacht en dit levert een bijzonder verhaal op.

The Good Place

Al sinds het begin van deze serie ben ik fan. Kristen Bell is goals! Ook de andere acteurs doen het fantastisch en nu seizoen 3 net is begonnen, ben ik meteen weer ‘hooked’. Elke vrijdag verschijnt een nieuwe aflevering over het bijzondere ‘leven’ van Eleanor, Chidi, Tahani en Jason. En iedere keer als je denkt dat je nu alles wel gezien hebt, is er toch weer wat nieuws. Hup, kijken die serie!

Nieuw Netflix Nederland

Nappily Ever After

Deze serie is in Amerika al even uit. In Nederland staat ‘ie sinds kort op Netflix en daar mogen we heel blij mee zijn. De film vertelt een bekend verhaal, het gaat namelijk over een vrouw die alles lijkt te hebben: een goede baan, de perfecte man, een fantastisch leven. Totdat ze met een grote tegenslag te maken krijgt. Ze besluit haar leven drastisch om te gooien. Met alle gevolgen van dien.

Élite

Deze serie is voor iedereen die van Gossip Girl en Pretty Little Liars houdt. Deze Spaanse nieuwkomer lijkt namelijk een combinatie van de twee te zijn. Het speelt zich grotendeels af op een exclusieve priveschool, draait om het elite leven van jonge studenten én (hier komt het PLL-element) een plotselinge moord. Met acteurs van La Casa de Papel en een goed uitgewerkt plot belooft dit de nieuwe Netflix-hit te worden.

22 July

Deze film is gebaseerd op de aanslag in Noorwegen op 22 juli 2011 door Anders Breivik. Bij de aanslag kwamen 77 mensen over het leven. De Netflix-film volgt een van de overlevenden, de verwerking en de zoektocht naar gerechtigheid. De film verschijnt 10 oktober en wordt als zeer heftig en aangrijpend omschreven. Denk daar even over na voordat je de film onnadenkend bekijkt.

Riverdale

JA! Dit is natuurlijk waar we echt naar uitkijken. Het nieuwe seizoen van Riverdale dat deze week van start gaat. Eindelijk zien we hoe het leven van Archie, Veronica, Jughead en Betty verder verloopt. Hoewel seizoen 2 enigszins tegenviel na het eerste seizoen (volgens mij is dit met elke serie het geval), herpakte de makers van de serie zich goed en waren de laatste afleveringen weer zenuwslopend. Ik ben dus erg benieuwd naar het vervolg.

Later dit najaar:
– 13 oktober verschijnt seizoen 2 van Dynasty op Netflix.
– Seizoen 9 van Modern Family (datum nog niet bekend)
– In december verschijnt seizoen 6B van Suits op Netflix
– Seizoen 2 van The Sinner
– Seizoen 1 van You

Naar welke films of series kijk jij uit?