films must-see filmtips zomer

Femke’s must-see films voor deze zomer

Eerlijk is eerlijk, het is buiten niet echt weer om films te kijken binnen. Maar toch, als je ‘s avonds niet kan slapen vanwege de hitte, heb ik een paar films voor je op een rijtje gezet om af te koelen.

door Femke

Wonder Woman

Wonder Woman moet natuurlijk bovenaan staan. Ik heb zo van deze film genoten. We hebben nog niet genoeg vrouwelijke superhelden! En nog een highlight: onze ‘eigen’ Doutzen Kroes speelt ook in deze film.

Frozen en Moana

Een ding is zeker, met ijs en water koel je wel een beetje af. En een beetje Disney kan ook geen kwaad. Lekker meezingen met ‘How Far I’ll Go’ en ‘In Summer’ en gewoon genieten van de kou, zodat je wat kan opfrissen. Extra tip: Moana (ook wel ‘Vaiana’) staat gewoon op Netflix.

The Proposal

Ik hou van films boordevol humor, en elke keer dat ik deze film kijk schiet ik weer in de lach. Hieronder een samenvatting over de film!

Eigenlijke rotbazin Margaret dreigt het land te worden uitgezet en kan dit alleen voorkomen om te trouwen met een Amerikaan. Haar assistent Andrew is op dat moment gewoon ‘at the wrong place, at the wrong time’. Ai. En dat terwijl zij hem al jarenlang het leven zuur maakt op de werkvloer. Toch gaat hij akkoord met de verloving, met natuurlijk een paar voorwaarden, en dan reizen de twee af naar Alaska om de eigenzinnige schoonfamilie te ontmoeten.

The Best of Me

Zin in een zoetsappig verhaaltje? Nou, dat heeft The Best of Me. Ik denk dat ik deze film nu al zo’n drie of vier keer heb gekeken sinds hij in de bios draaide en ik blijf genieten. Deze film is trouwens gebaseerd op een van de boeken van Nicholas Sparks!

Het verhaal volgt twee totaal verschillende tieners in de middelbare school die op elkaar verliefd worden. Door omstandigheden belanden ze elk op een ander pad. Als een begrafenis van een oude vriend ze weer bij elkaar brengt, komen er pijnlijke herinneringen naar boven.

‘You said it yourself, bitch. We’re the guardians of the galaxy.’

Guardians of the Galaxy 1 & 2

Humor, heel veel humor! Dit is mijn favoriete Marvel film. En dan te bedenken dat ik deze films eerst niet wilde kijken, haha. Ik heb zo ongelofelijk gelachen om Peter Quill, Groot, Gamora, Rocket en Drax. Ze zijn echt het perfecte ruimteteam!

Als Peter Quill in het bezit komt van een mysterieuze ruimte bol, wordt hij achterna gezeten door iedereen die dat ding wil hebben. De bol is eigenlijk van Ronan, de machtigste slechterik die over het universum wil regeren. Maar dat laten Peter, Gamora en de anderen niet gebeuren.

The Greatest Showman

Tja, deze film spreekt ook voor zich. De muziek, de mensen, de realiteit, de waarheid. Alles aan deze film is mooi. Het vertelt een echt verhaal. Het beste van deze film zijn de liedjes, de acteurs en alle settings en special effects. Wauw!

The Danish Girl

Eerst wist ik niet zo goed wat ik van deze film moest vinden, maar wat is het prachtig neergezet. En wederom: deze film kun je bekijken op Netflix. Altijd handig.

TDG gaat over Lili Elbe, geboren als Einar Wegener, een Deense schilderes die eind 1800 als een van de eerste transseksuelen een geslachtsoperatie aanging. Eddie Redmayne en Alicia Vikander spelen een getrouwd koppel die graag samen schilderen, maar door een opdracht merkt Einar dat hij niet echt Einar wil zijn. De twee hebben hele mooie emoties laten ziet!

The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society

Toen ik hoorde dat er een nieuwe film over een schrijfster in de bioscoop kwam, kon ik alleen maar dansen. Toen bekend werd dat Lily James de hoofdrolspeelster was, kon ik wel gillen. Ik hou van haar. Ze speelt in Mamma Mia 2, Cinderella en Pride and Prejudice and Zombies (gotta love her in this one). Bijna al deze films heb ik al vaker dan één keer bekeken.

Dit verhaal is ook oorspronkelijk een boek. Een schrijfster vormt een ongewone vriendschap met de bewonder van het Guernsey eiland als ze het na de Tweede Wereldoorlog proberen op te bouwen. En hey, weer een Nederlander! In deze film speelt Michiel Huisman de rol van meneer Adams.

‘I don’t need easy. I need possible’

Soul Surfer

Mag je the best for last bewaren? Natuurlijk. Deze film keek ik laatst nog en er zal geen jaar voorbijgaan dat ik deze film niet aanzet. Ik ben een soort opgegroeid met deze film. Anna-Sophia Robb brengt het verhaal van nationaalkampioen surfster Bethany Hamilton zo prachtig. Bethany raakte door een haaienaanval tijdens het surfen haar linkerarm kwijt. Maar tegen alle verwachtingen in wordt ze surfkampioen. Door deze film maakte ik voor het eerst kennis met echte doorzetting en innerlijke kracht.

Wat zijn jouw favoriete films om te kijken (tijdens de hittegolf)?

Over gastblogger Femke Meijboom

Deze blogpost is geschreven door Femke. Femke (20) ken je misschien wel van haar blog, waar ze persoonlijke artikelen deelt en over lifestyle, reizen en boeken schrijft. Ook maakte ze het afgelopen jaar vlogs over wat ze deed gedurende haar tussenjaar, schrijft ze boeken (die hopelijk ooit worden uitgegeven!) en is ze naar eigen zeggen een echte Ravenclaw. De komende tijd kun je af en toe een artikel van haar verwachten op MustMag.