De films waar we naar uitkijken in februari

Het is de maand na het International Film Festival Rotterdam. De maand van De Oscars. Er gebeurt dus een hoop ik filmland. Dit zijn onze favorieten.

1. At Eternity’s Gate

7 februari in de bioscoop

Een perfecte film voor iedere kunstliefhebber: At Eternity’s Gate. De film vertolkt het bijzondere levensverhaal van Vincent van Gogh, die in 1886 naar Frankrijk verhuisde om door te breken als kunstenaar. Van Gogh stuit op onbegrip en afwijzingen en vertrekt uiteindelijk naar Arles in de hoop een nieuw bestaan te bouwen. In zijn zoektocht naar aanvaarding, verliest Van Gogh zich echter steeds verder in een wereld van ziekte en depressie. Met o.a. Willem Dafoe, Mads Mikkelsen en Oscar Isaac.

2. If Beale Street Could Talk

14 februari in de bioscoop

Van filmregisseur Berry Jenkins (Moonlight) verschijnt deze maand de aangrijpende If Beale Street Could Talk. Deze film vertelt het verhaal van Fonny en Tish. Na een jarenlange vriendschap durven zij op 19 en 20 jarige leeftijd toe te geven aan hun liefde voor elkaar en dromen zij van een toekomst samen. Alles loopt voorspoedig, totdat Fonny valselijk wordt beschuldigd van een verkrachting en hij in de gevangenis belandt. Tish ontdekt dat ze zwanger is en samen met de volledige steun van haar familie doet zij er alles aan om de onschuld van Fonny te bewijzen. Tish voelt zich machteloos maar ondanks alles houdt zij hoop en vertrouwt zij op de liefde tussen haar en Fonny. Voor liefhebbers van Moonlight en The Hate U Give.

3. Mid90s

21 februari in de bioscoop

Last but not least! In Mid90s, het regiedebuut van Jonah Hill, groeit de 13-jarige Stevie op in het L.A. van de jaren negentig. Zijn zomer brengt hij door navigerend tussen zijn onrustige en gewelddadige gezinsleven en een groep nieuwe vrienden die hij tegenkomt in een Motor Avenue skateshop. Stevie’s alleenstaande moeder is veel weg, zijn gewelddadige broer kijkt nauwelijks naar hem om en ook op school heeft niemand aandacht voor hem. Wanneer hij een groep skateboarders ontmoet, doet hij alles om bij ze te horen en leert daarbij een aantal harde, maar belangrijke levenslessen. Een aanrader voor iedereen die zelf is opgegroeid in de jaren ’90 of van Young Adult houdt. 

Netflix-tips

Iedere maand deelt Netflix op Twitter een lijstje met alle releases van de komende maand. En net als vorige maand delen we ook nu weer even dit fijne overzichtje.