Deze 3 films mag je in augustus 2017 niet missen

Augustus. De achtste maand van het jaar. Een maand die ik associeer met zon, warmte, zomer. Op het moment van schrijven maakt augustus deze verwachtingen helaas nog niet waar. En dat is precies de reden waarom je deze maand prima een bioscoop kunt bezoeken. Niet alleen om de regen te ontlopen, maar ook omdat er weer drie prachtige films verschijnen.

1. Everything, Everything

Een film waar we lang op gewacht hebben, is Everything, Everything. Dé verfilming van het gelijknamige YA-boek van Nicola Yoon. Het boek waar Paula vorig jaar al deze lovende recensie over schreef. Het verhaal is als volgt: “De 18-jarige Maddy is allergisch voor buitenlucht. Door haar zeldzame ziekte woont ze daarom al haar leven lang binnen en mag ze haar huis niet verlaten. Haar nieuwsgierigheid om de wereld te verkennen wordt aangewakkerd als ze verliefd wordt op haar buurjongen Olly. Om bij elkaar te kunnen zijn, riskeren ze alles. Ook als dit betekent dat ze elkaar hierdoor kunnen verliezen.”

Je snapt, wij zijn vastberaden deze film te gaan zien en zijn erg benieuwd of de uitwerking net zo goed is als het boek. Ben jij ook benieuwd geworden? De trailer is hieronder te bekijken:

Releasedatum: 17 augustus 2017

2. Tulip Fever

De film Tulip Fever is tevens een boekverfilming. Deze Britse film speelt zich af in de 17e eeuw, in Amsterdam. De hoofdrollen worden vervuld door Christopher Waltz en Alicia Vikander. Laatstgenoemde speelde tevens de hoofdrol in The Danish Girl en The Light Between Oceans. Deze film gaat over het weesmeisje Sophia dat vanuit het klooster waar ze opgroeide wordt uitgehuwelijkt aan de rijke tulpenhandelaar Cornelis Sandvoort. Sophia wordt echter verliefd op schilder Jan de Loos en samen proberen ze een list te verzinnen om samen een toekomst te kunnen opbouwen. Dit 17e-eeuwse drama speelt zich af rondom de tulpenmarkt van Amsterdam in de Gouden Eeuw. De trailer is hieronder te zien:

Releasedatum: 31 augustus 2017

3. Love is thicker than water

Een klassiek verhaal in een nieuw jasje. Love is thicker than water gaat over twee geliefden, Arthur en Vida, die van elkaar verwijderd worden door de verschillen tussen hun families. Deze film is heel wat alternatiever dan bovengenoemde, maar daarom zeker niet minder aantrekkelijk. Het is een film vol perikelen van het leven. Liefde, verlies, vriendschap, familie. Hartverwarmend en romantisch, als we de critics mogen geloven.

Releasedatum: 31 augustus 2017