De films waar we naar uitkijken in december

December. Alweer de allerlaatste maand van het jaar. Om eerlijk te zijn, geniet ik elk jaar met volle teugen van deze maand. Alle lichtjes, kerstbomen, vlogmas-video’s en het enorme hygge-gehalte. Ik houd er van! En ook filmmaatschappijen spelen hier moeiteloos op in. December is namelijk een perfecte bioscoopmaand. 

Mortal Engines

6 december in de bioscoop

Van de makers van Lord of the Rings en The Hobbit verschijnt deze maand een nieuw avontuur. Het verhaal speelt zich duizenden jaren van nu af. De wereld ziet er compleet anders uit en mensen hebben zich hier ook naar gevormd en leven onder extreme omstandigheden. Deze avonturenepos is gebaseerd op de boeken van Philip Reeve. Hoofdpersonen in dit eerste deel zijn Tom en Hester. Twee tegenpolen die door een bijzonder toeval bondgenoten worden. De rest kun je als kijker waarschijnlijk zelf al invullen. Hier gaan we de komende jaren vast nog veel over horen.

All You Need Is Love

6 december in de bioscoop

Deze is voor iedereen die net als ik stiekem ontzettend geniet van al die Nederlandse sint- en kerstfilms. Het verhaal draait om de All You Need Is Love-presentator. Hij ziet het allemaal niet meer zitten en verlaat het land vlak voor de kerstaflevering. Want mensen samenbrengen terwijl je zelf geen liefde kan vinden in het leven, dat is natuurlijk niet heel ideaal. Met de regisseur evan Gooische Vrouwen en de makers van Mannenharten weten we één ding zeker: dit is een heerlijke film waarin we meerdere personages volgen in hun zoektocht naar liefde en geluk – uiteraard in samenkomst met een hoop humor. Alleen de trailer vind ik alweer hilarisch. Nu maar hopen dat dit niet de enige leuke stukken uit de film zijn…

Mary Poppins Returns

19 december in de bioscoop

Emily Blunt meets Disney. En hoe! Na 55 jaar is Mary Poppins terug in een nieuw verhaal. Heerlijk nostalgisch en dus helemaal geschikt voor de kerst. Do I need to say more?

Colette

20 december in de bioscoop

Van alle films in dit rijtje is dit absoluut de meestbelovende. Gebaseerd op een echt verhaal, met Keira Knightley in de hoofdrol. Colette (Knightley) trouwt op jonge leeftijd een schrijver waarna ze zijn ghost writer wordt. Hierna ontdekt ze steeds meer wie zij eigenlijk zelf is en vooral wie ze wil zijn. Uiteraard gaat dit niet zonder slag of stoot, zeker niet in een wereld rond 1900. Zo wordt ze gedwongen voor hem te schrijven en moet ze zich vooral gedragen als een vrouw aan de zijde van haar man. Geloof me, wanneer je deze trailer gezien hebt, wil je direct naar de bioscoop.

Beeld: Pexels.com