films moonlight

Dit zijn de films die je in februari 2017 niet mag missen

Januari raasde voorbij en met de start van IFFR was dit een fantastische filmmaand. Kan het nog beter? Dat is lastig te beantwoorden. Wel delen we vandaag onze favoriete films voor de komende maand met je.

films-februari

1. Manchester by the Sea

Deze film kwam eigenlijk al in januari uit, maar ik wilde hem heel graag met jullie delen. Deze film is namelijk, zeker niet onterecht, voor 4 Oscars genomineerd. De film vertelt het verhaal van Lee (Casey Affleck). Wanneer zijn broer plotseling overlijdt, krijgt hij de voogdij over zijn neef Patrick (Lucas Hedges). Lee keert terug naar de plaats waar hij is opgegroeid en wordt hier geconfronteerd met zijn verleden en ex-vrouw Randi (Michelle Williams).

Manchester by the Sea draait NU in de bioscoop.

2. Reparer les Vivants

Deze film zag ik afgelopen weekend op het filmfestival in Rotterdam. En geloof mij, jij wil deze film ook zien. Beter nog, je moet deze film zien. Hij is namelijk prachtig. Reparer les Vivants gaat over de negentienjarige Simon die na een ongeluk in een coma raakt. Als de arts constateert dat Simon hersendood is, moeten zijn ouders een moeilijke keuze maken: willen ze zijn organen doneren? Naast het verhaal van Simon en zijn ouders zie je het verhaal van Claire, een vrouw die op de wachtlijst staat voor een nieuw hart. In deze film wordt het leven dat zowel eindigt als begint op prachtige wijze in beeld gebracht. Absolute aanrader.

Reparer les Vivants draait vanaf 16 februari 2017 in de bioscoop.

3. Jackie

Ook Jackie ontving meerdere Oscar-nominaties (3 in totaal). Zelf heb ik deze film nog niet gezien, maar wel ben ik razend benieuwd. Jackie vertelt het verhaal van First Lady Jackie Kennedy, geportretteerd door Natalie Portman. In de film wordt de moord op president John F. Kennedy en de dagen die hier op volgen getoond door de ogen van zijn vrouw.

Jackie draait vanaf 16 februari 2017 in de bioscoop.

4. Moonlight

Ook deze film zag ik afgelopen weekend op het filmfestival in Rotterdam. De film is voor maar liefst 8 Oscars genomineerd. En wat mij betreft is dit niet overdreven. Moonlight vertelt het verhaal van een Afro-Amerikaanse man. In de film wordt zijn leven geportretteerd door drie verschillende acteurs. Hij groeit op in een ruige buurt in Miami waar hij worstelt met zijn identiteit en plek in de wereld. Een uitgebreide recensie van deze film volgt snel. Wel kan ik jullie alvast vertellen dat deze film een absolute must-see is.

Moonlight draait NU in de bioscoop.

Let op: bovenstaande films draaien niet in alle bioscopen in Nederland. De grootste kans op het zien van deze films heb je wanneer je naar een filmhuis gaat.

Foto via Flickr