moonlight film recensie

Dit zijn de films die je in januari 2017 niet mag missen

Een nieuw jaar betekent nieuwe films. En dat vieren we vandaag met de allereerste film-update van 2017.

FILM: INTO THE FOREST

DRAMA, SCIENCE FICTION, THRILLER
Into the Forest is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jean Hegland. De film vertelt het verhaal van de zussen Nell (Ellen Page) en Eva (Evan Rachel Wood). De twee wonen samen met hun vader in een onherbergzaam deel van Canada. Wanneer op een dag plotseling de stroom uitvalt, worden Nell en Eva geconfronteerd met een wereld waarin niets meer zeker is. Door de verschillende, moeilijke gebeurtenissen die hierna plaatsvinden, wordt de band tussen de twee zussen zwaar op de proef gesteld.

Into the Forest draait vanaf 19 januari 2017 in de bioscoop.

FILM: PERSONAL SHOPPER

MYSTERIE, THRILLER
Personal Shopper speelt zich af in de Parijse onderwereld van de mode. De film vertelt het verhaal van de Amerikaanse Maureen (Kristen Stewart) die in Parijs op zoek gaat naar een teken van haar overleden tweelingbroer Lewis. Wanneer Maureen plots mysterieuze berichten begint te ontvangen, vraagt ze zich af of haar broer hier iets mee te maken heeft of dat er iets anders achter zit. Regisseur Olivier Assayas won met Personal Shopper de prijs voor beste regie op het Festival de Cannes 2016.

Personal Shopper draait vanaf 26 januari 2017 in de bioscoop.

EVENT: INTERNATIONAL FILM FESTIVAL ROTTERDAM

moonlight film recensie

25 JANUARI – 5 FEBRUARI 2017
Net als ieder jaar besteedt IFFR (International Film Festival Rotterdam) ook dit jaar weer aandacht aan relevante maatschappelijke thema’s door middel van o.a. films en debatten. Het thema van dit jaar? Parallax Views. De bedoeling van dit thema is het onderzoeken van de polarisatie binnen onze huidige maatschappij. Naast het Parallax Views-programma schenkt IFFR aandacht aan vier andere programma’s die breuken in de huidige samenleving uitlichten en onderzoeken: A Band Apart, Black Rebels, Criss-Cross en Picture Palestine.

Programma 2017 (klik hier)