films-november

De films waar we naar uitkijken in november

Iedere maand deelt Anna haar favoriete films van de aankomende maand met je. Deze maand uitgelicht: het vervolg op Fantastic Beasts, de remake van jeugdfilm-favoriet Robin Hood én een film over het leven van schrijver Astrid Lindgren.

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

14 november in de bioscoop

Yes! Ons Harry Potter-hart kan weer gevoed worden. En hoewel Fantastic Beasts natuurlijk niet helemaal hetzelfde is, kunnen we er wel van genieten. Esther en ik gaan 13 november zelfs naar een heuse marathon. Eerst krijgen we daar de eerste film nogmaals te zien en vervolgens gaat om 00.00 de nieuwe film in première. Onze recensie zal spoedig daarna uiteraard online verschijnen. In dit deel zien we Johnny Depp in de rol van Gellert Grindelwald, een soort Voldemort van die tijd. Ook worden we verblijd met een jonge Perkamentus, gespeeld door niemand minder dan Jude Law. Genoeg om naar uit te kijken, dus!

Robin Hood

22 november in de bioscoop

Robin Hood was vroeger een van mijn allerlievelingste films. Ik keek de film keer op keer op keer op keer. En het bleef leuk. Dat er nu een remake is, vind ik dus fantastisch. Deze zal vast wat rauwer zijn dan de lieve Disney kinderfilm, maar dat kan ik inmiddels natuurlijk ook wat beter aan. Disney is erg slim, want alle tweens die vroeger hun films keken, worden nu opnieuw verleidt om hun nieuwe films te kijken. Ik kijk er in ieder geval enorm naar uit en dat is heus niet alleen omdat Jamie Dornan er ook een rol in heeft.

Becoming Astrid

29 november in de bioscoop

We kennen (hoop ik) allemaal de verhalen van Pippi Langkous. Maar wat weten we eigenlijk over de vrouw die deze boeken schreef? Persoonlijk weet ik eigenlijk niet meer dan haar naam. Gelukkig gaat daar in november verandering in komen, want eind deze maand verschijnt de film Becoming Astrid, een film over het leven van Astrid Lindgren. Als jonge vrouw maakte Astrid namelijk nogal het een en ander mee. Deze gebeurtenissen zorgde er voor dat ze – in tegenstelling tot andere schrijvers in haar tijd – durfde te breken met conventies.

Tip: Van 5 t/m 9 november vindt in Friesland het Noordelijk Film Festival plaats. Tijdens dit festival wordt Becoming Astrid alvast vertoond. Naast deze film draaien er ook een hoop andere Scandinavische films die de moeite waard zijn. Het programma check je hier: Noordelijk Film Festival | Programma.

Welke films staan deze maand op jouw lijstje?

Uitgelicht beeld: Filmdepot
Video’s: YouTube