oktober

Dit zijn de films die je in oktober 2016 niet mag missen

Terwijl we nog langzaam proberen te wennen aan de herfst, onze dikke truien weer uit de kast halen en oktober om de hoek staat, focussen we ons vandaag op de filmindustrie. Want was is er fijner dan een heerlijk bioscoopbezoek terwijl buiten de regen met bakken uit de hemel valt! Wij delen onze favorieten voor oktober.

1. The Girl On The Train

Het boek Het meisje in de trein kun je bijna niet gemist hebben. Inmiddels is het verhaal ook verfilmd en deze film verschijnt 6 oktober in de Nederlandse bioscopen. Deze thriller gaat over Rachel Watson (Emily Blunt), die verzeilt raakt in een nachtmerrie nadat ze tijdens haar treinreis steeds opnieuw een, in haar ogen, perfect stel ziet: Megan Hipwell (Haley Bennet) en Scott Hipwell (Luke Evans). Rachel raakt onverklaarbaar verwond en Megan wordt vermist. Terwijl Rachel verstrikt raakt in de vermissingszaak, gaat ze zelf op zoek naar de waarheid.

2. Tonio

Wederom een boekverfilming, en wel van het bekroonde en veelgelezen boek van A.F.Th. van der Heijden: Tonio. Dit verhaal gaat over de 21-jarige Tonio die op Eerste Pinksterdag 2010 overlijdt na een aanrijding. Zijn ouders Adri (Pierre Bokma) en Mirjam (Rifka Lodeizen) worden door deze plotselinge gebeurtenis geconfronteerd met een verlies dat hun leven voorgoed verandert. Beiden hebben ze hun eigen manieren om hier mee om te gaan. Zo doet Mirjam er alles aan om niet in een neerwaartse spiraal van verdriet terecht te komen en doet Adri zijn uiterste best om de nacht van het ongeluk de reconstrueren. Deze film draait vanaf 13 oktober in de bioscoop.

3. Three Generations

Deze film verscheen in Amerika eerder al als About Ray. Nu wordt het verhaal ook in Nederland verteld. Three Generations gaat over tiener Ramone die geboren is in het verkeerde lichaam. Ramone (Elle Fanning) woont al haar hele leven samen met haar moeder (Naomi Watts) bij haar lesbische oma (Susan Sarandon) en haar vriendin. Deze film vertelt het verhaal van een familie die een bijzonde transitie doormaakt. Ramone wordt Ray en dit gaat niet zonder slag of stoot. Wanneer de film precies in de bioscopen draait, is nog onduidelijk, maar hij zal waarschijnlijk ergens in de maand oktober in premiere gaan.