series boeken friday five

Friday Five: boeken waarvan een serie moet worden gemaakt

Naast boeken verslind ik graag series, dus toen ik zag dat de Friday Five deze keer over series gaat maakte ik een vreugdedansje. Dus bij deze: van deze vijf boeken zou ik héél graag een televisie- of Netflix-serie willen zien.

Benieuwd naar de lijstjes van andere bloggers? Neem ook een kijkje bij Joost, Esmee, Laurie, Anneke, Angela, Monica, De Hebban Young Adult Club en Annabel.

1. De Vuurvogel-trilogie – Claudia Gray

serie Een Miljoen Werelden Met Jou - Claudia Gray - Recensie

Ik was al fan na Duizend Stukjes Van Jou, maar na het laatste deel in de Vuurvogel-trilogie Een Miljoen Werelden Met Jou al helemaal. Deze trilogie gaat over het reizen door dimensies. Dat vond ik al erg bijzonder om te lezen, maar hoe bijzonder zou dat zijn in een Netflix-serie? Ik zie het al helemaal voor me hoe Marguerite Caine telkens in een nieuwe wereld terecht komt en alles op alles moet zetten om zichzelf en anderen te beschermen.

‘Ik droom echt van een Vuurvogel-serie, dat zou zo episch zijn’

Oh oh, ik droom echt van een Vuurvogel-serie. Dat zou zo episch zijn, I CAN’T EVEN. (Mag ik trouwens ook een suggestie doen voor de rol van Paul? Die mag Julian Morris, aka. Wren van Pretty Little Liars, van mij best spelen! *hartjesogen*)

2. De Selectie-serie – Kiera Cass

Blijkbaar schreef ik nooit een recensie over De Selectie-boeken op MustMag, maar ik heb de serie wel degelijk gelezen. En mijn hemel, dat las lekker weg. Een serie waarin prinsessen-to-be de hoofdrol spelen en strijden om de hand van prins Maxon lijkt me dan ook héérlijk om naar te kijken. Er zijn trouwens continu geruchten over dat er een film of serie komt van deze boekenreeks, maar tot nu toe is er nog helemaal niks zeker. Toch hoop ik ergens dat die serie er ooit komt, dus duim vooral met me mee. Ik zie het namelijk voor me als een The Crown meets Pretty Little Liars meets Downtown Abbey en dat heb ik nodig in mijn leven.

3. De Royals-serie – Erin Watt

serie de royals verleiding erin watt recensie

Is het geoorloofd om nog een serie te noemen? Want dan noem ik zéker De Royals-serie van Erin Watt. Dit zijn typische ‘you love it or you hate it‘-boeken, maar ik val keihard in die eerste categorie. Ik ben verliefd op al deze boeken: Verleiding, Verraad en Geheimen. En er komen nog twee delen aan – ik dank Uitgeverij De Fontein hier zo erg voor – waarvoor ik al in de startblokken sta.

‘Ik wil Ella en Reed in een serie met romantiek dat van het scherm afspat’

Nou ja, ik ben dus BEHOORLIJK FAN VAN DEZE SERIE KAN JE WEL ZEGGEN. Ik wil Ella en Reed in een serie met romantiek dat van het scherm afspat, drama op drama en knappe auteurs die dit allemaal voor elkaar krijgen. Bovendien is deze boekenserie al zo dynamisch, er gebeurt continu iets, dat ik vind dat er makkelijk een soort Pretty Little Liars 2.0 van kan worden gemaakt.

4. Unplugged-trilogie – Donna Freitas

De Mensenmarkt - Donna Freitas

Ik vind Unplugged een mega ondergewaardeerd boek. Het boek kwam al langer dan een jaar (of twee zelfs?) geleden uit, maar is absoluut een van mijn favoriete sci-fi YA-boeken. Ik vond het oprecht vet leuk om te lezen en denk er graag aan terug. Dit was namelijk één van mijn eerste YA-boeken met een sci-fi/futuristisch verhaal. Het tweede deel De Mensenmarkt vond ik trouwens ook wel tof.

‘Het plot is al heel spannend en ik zie dit wel voor me als serie, misschien een beetje Ready Player One-stijl’

Als je deze serie nog niet kent: het gaat over Skye die leeft in een virtuele wereld. De echte wereld bestaat nog, maar mensen kiezen er voor om in de zogenoemde Appwereld te leven. Maar Skye mist haar oude familie, die ze amper heeft gekend, en wil terug. In de echte wereld ontdekt ze schokkende dingen waardoor ze de strijd aan moet gaan om de Appwereld te beschermen. Het plot is al heel spannend en ik zie dit wel voor me als serie, misschien een beetje Ready Player One-stijl? Lijkt me tof.

Duizend Hoog-serie – Katharine McGee

duizend hoog katharine mcgee recensie

Oké, blijkbaar heb ik enkel boekenseries in dit lijstje staan. Maar deze trilogie van Katherine McGee moet er ook echt in, want ik heb zó genoten van Duizend Hoog en Duizelingwekkende Hoogte. Dit verhaal is wederom futuristisch en gaat over het jaar 2118 in New York. In de Amerikaanse stad is een hoge wolkenkrabber van duizend verdiepingen gebouwd, waar rijke mensen zo hoog mogelijk wonen en arme mensen op de laagste verdiepingen. Vanuit vijf perspectieven maak je mee wat er allemaal aan de hand is.

‘Ik zie dit bovendien voor me als een futuristische versie van Gossip Girl’

Ik vond dit ontzettend leuk om te lezen, maar ook wel eens lastig om me die wolkenkrabber voor te stellen. Een serie zou een uitkomst zijn! Het lijkt me cool om te zien hoe ze dat gaan vormgeven. Ik zie dit bovendien voor me als een futuristische versie van Gossip Girl. Dat klinkt al episch genoeg, zou ik zeggen. Als hier ooit een serie van komt, gil ik alles bij elkaar. Haha! 😉

Ik kan nog zo een hele lijst maken met boeken waarvan ik een serie zou willen zien (The Jewel van Amy Ewing, ik noem maar even een zesde optie voor dit lijstje.) Maar ik ben ook benieuwd naar jouw keuzes. Van welke boeken zou jij een serie willen zien?