fataal spel chinouk thijssen recensie young adult thriller

Friday Five: deze boeken verdienen een vervolg

Ik deed eerder al mee aan de Friday Five, bedacht door Joost. Deze vrijdag doe ik weer mee en vertel ik je over vijf boeken die een vervolg verdienen.

Benieuwd welke boeken de andere bloggers uitkozen? Bekijk ook de blogposts van Joost, Laurie, Annabel, de Hebban Young Adult Club, Esmee, Angela en Monica.

Allesbehalve Oké – Laura Steven

recensie allesbehalve oké Laura Steven

Ik heb echt genoten van Allesbehalve Oké van Laura Steven. Vanaf nu wil ik oprecht alles van haar lezen, want de actuele thema’s in haar boeken zijn zo on fire. Ik hou van haar schrijfstijl, de humor en de overdosis feminisme. Geef me meer van dat. Van dit boek zou ik dus zeker een tweede deel willen, het liefst geschreven vanuit Ajita, een vriendin van hoofdpersoon Izzy. En eh: heel misschien komt er wel zo’n tweede deel zag ik ergens. Laten we het hopen!

Een – Sarah Crossan

recensie een sarah crossan

Een van Sarah Crossan vond ik prachtig, alleen eindigde het behoorlijk abrupt. En ook verdrietig. Als je het boek al hebt gelezen, weet je wat ik bedoel. Ik zou graag een boek zien die zich een paar jaar later afspeelt om te kijken wat er is veranderd en hoe het nu gaat.

Waar Het Licht Is – Jennifer Niven

Ik leerde YA-boeken pas later kennen, en één van de eerste boeken die ik las was Waar Het Licht Is. Volgens mij kocht ik dit boek over van iemand in de Young Adult Facebookgroep en begon ik daarna vrij snel met lezen. En wauw: dit boek is echt waanzinnig mooi en heel ontroerend. Als ik dit boek in mijn kast zie staan, denk ik soms nog aan het verhaal over Theodore Finch en Violet Merkey.

‘Als ik dit boek in mijn kast zie staan, denk ik soms nog aan het verhaal over Theodore Finch en Violet Merkey’

Het verhaal greep me heel erg aan, het gaat namelijk over zelfmoord. Ontzettend heftig. Aan de ene kant twijfel ik over een vervolg, omdat dit boek perfect is, maar ik ben zó benieuwd hoe het jaren later is. (SPOILERS VANAF HIER!!! Voor de mensen die dit boek hebben gelezen: ik ben nieuwsgierig hoe het met Violet gaat. Een nieuw boek over haar lijkt me mooi)

Fataal Spel – Chinouk Thijssen

fataal spel chinouk thijssen

Ik las Fataal Spel begin deze maand uit en wow. Wát een cliffhanger! Hoewel de meeste vragen in deze thriller van Chinouk zijn beantwoord, kan er met deze cliffhanger makkelijk een vervolg komen. Echt, oh my god, ik MOET gewoon meer lezen. Hopelijk komt er een epiloog of een tweede boek, want ik kan niet wachten.

Veel Liefs, Lara Jean – Jenny Han

veel liefs lara jean Jenny Han recensie

Na Aan Alle Jongens Van Wie Ik Hield en P.S. Ik Hou Nog Steeds Van Je zou deze serie eigenlijk klaar zijn. Gelukkig kwam er nog een derde deel namelijk Veel Liefs, Lara Jean. MAAR HALLO: I NEED MORE. Deze serie werd met het boek beter, dus ik heb écht een nieuw boek nodig om het leven van Lara Jean te blijven volgen.

‘Hoewel ik bang ben dat Jenny Han niet meer gaat schrijven, hoop ik van harte dat er ooit een verhaal over Lara Jean komt als student of volwassene’

Ik hou echt van deze serie. Het is lekker romantisch en op de juiste momenten nostalgisch – precies zoals ik het graag lees. En hoewel ik bang ben dat Jenny Han niet meer gaat schrijven, hoop ik van harte dat er ooit een verhaal over Lara Jean komt als student of volwassene. 10/10 dat ik dat zou kopen. Even leuk tipje om mee af te sluiten: begin augustus komt de verfilming van Aan Alle Jongens Van Wie Ik Hield op Netflix. Vernoemd naar de Engelse titel van het eerste boek: To All The Boys I’ve Loved Before. Daar heb ik ook vet veel zin in.

Op welk boek zou jij een vervolg willen?