friday five engelse boeken Nederlands vertaald

Friday Five: vijf boeken die vertaald zouden moeten worden

Al eerder had ik het over boeken waarvan ik graag een Nederlandse vertaling zou willen zien, in deze blogpost bijvoorbeeld en in deze. Ik lees namelijk het liefst in het Nederlands en er zijn genoeg Engelse boeken die ik dolgraag zou willen lezen, maar minder snel oppak omdat er (nog) geen vertaling van is. Dit zijn vijf boeken waarvan ik droom dat ze ooit vertaald zullen worden.

door Paula

1. Two Can Keep A Secret – Karen M. McManus

Karen M. McManus schreef eerder One of Us Is Lying (Een Van Ons Liegt), die werd vertaald door Best of YA. Erg fijn! Hoewel ik dat boek nog heel graag wil lezen, kijk ik ook uit naar Two Can Keep A Secret. Ik hoop zo dat Best of YA deze ook gaat vertalen, want het boek doet me denken aan de intro van Pretty Little Liars en de omschrijving klinkt fantastisch. Beetje PLL, beetje Riverdale en een beetje 13 Minuten. Ik wil het lezen!

‘Beetje Pretty Little Liars, beetje Riverdale en een beetje 13 Minuten’

Echo Ridge is small-town America. Ellery’s never been there, but she’s heard all about it. Her aunt went missing there at age seventeen. And only five years ago, a homecoming queen put the town on the map when she was killed. Now Ellery has to move there to live with a grandmother she barely knows.

The town is picture-perfect, but it’s hiding secrets. And before school even begins for Ellery, someone’s declared open season on homecoming, promising to make it as dangerous as it was five years ago. Then, almost as if to prove it, another girl goes missing.

Ellery knows all about secrets. Her mother has them; her grandmother does too. And the longer she’s in Echo Ridge, the clearer it becomes that everyone there is hiding something. The thing is, secrets are dangerous–and most people aren’t good at keeping them. Which is why in Echo Ridge, it’s safest to keep your secrets to yourself.

recensie een sarah crossan
Een van Sarah Crossan vond ik ook heel goed.

2. We Come Apart – Brian Conaghan & Sarah Crossan

Eerder las ik Een van Sarah Crossan en die vond ik geweldig. Hoewel Nieuwe Maan niet mijn ding was, wil ik zeker wel meer lezen van deze schrijfster. In het Engels is er bijvoorbeeld We Come Apart en oh, ik hoop zó dat PepperBooks (andere uitgever mag natuurlijk ook) dit gaat vertalen. Het klinkt zo leuk, lief. Echt een verhaal dat ik zou willen lezen over vriendschap, toekomst en ingewikkelde problemen.

‘Ik wil zeker meer lezen van Sarah Crossan’

Authors Brian Conaghan and Sarah Crossan have joined forces to tell the story of Nicu and Jess, two troubled teens whose paths cross in the unlikeliest of places.

Nicu has emigrated from Romania and is struggling to find his place in his new home. Meanwhile, Jess’s home life is overshadowed by violence. When Nicu and Jess meet, what starts out as friendship grows into romance as the two bond over their painful pasts and hopeful futures. But will they be able to save each other, let alone themselves?

3. Summer Of Salt – Katrina Leno

Voor fans van April Genevieve Tucholke, stond er op Goodreads bij dit boek. Nou, ik vond Wink Poppy & Midnight héél tof (lekker mysterieus, ik hou wel van dit soort vreemde boeken waarbij illusie en werkelijkheid in elkaar overlopen), dus Summer Of Salt zou misschien ook mijn ding kunnen zijn. Het gaat in ieder geval over magie, over een vreemd eiland en over verliefd worden. Ik moet naast aan Wink Poppy & Midnight ook erg aan Wij Leugenaars denken bij dit boek, maar ik heb geen idee of het er echt iets van wegheeft. Maar: ik wil dit boek. Alleen al vanwege de prachtige cover.

‘Ik moet naast aan Wink Poppy & Midnight ook erg aan Wij Leugenaars denken bij dit boek’

A magic passed down through generations. An island where strange things happen. A summer that will become legend. Georgina Fernweh waits impatiently for the tingle of magic in her fingers—magic that has touched every woman in her family. But with her eighteenth birthday looming, Georgina fears her gift will never come.

Over the course of her last summer on the island—a summer of storms, falling in love, and the mystery behind one rare three-hundred-year-old bird—Georgina will learn the truth about magic, in all its many forms.

friday five engelse boeken Nederlands vertaald

4. Girl Made of Stars – Ashley Herring Blake

Ik heb een zwak voor boeken met mooi geïllustreerde covers. Liever dat, dan een stockfoto. Girl Made Of Stars is dus een boek die ik aanklikte vanwege de cover, maar op mijn Goodreads-plank belandde vanwege het verhaal. Het klink namelijk erg heftig, het gaat onder andere over verkrachting, maar het gaat ook over hoop, liefde en familie. Erg mooi en interessant, denk ik.

‘Ik heb een zwak voor boeken met mooi geïllustreerde covers’

Mara and Owen are about as close as twins can get. So when Mara’s friend Hannah accuses Owen of rape, Mara doesn’t know what to think. Can the brother she loves really be guilty of such a violent crime? Torn between the family she loves and her own sense of right and wrong, Mara is feeling lost, and it doesn’t help that things have been strained with her ex-girlfriend and best friend since childhood, Charlie.

As Mara, Hannah, and Charlie navigate this new terrain, Mara must face a trauma from her own past and decide where Charlie fits in her future. With sensitivity and openness, this timely novel confronts the difficult questions surrounding consent, victim blaming, and sexual assault.

elke dag dichter bij de sterren kate ling recensie Ventura saga
Ik hou van boeken die zich afspelen in de ruimte.

5. The Loneliest Girl In The Universe – Lauren James

Bij Daniëlle van Buiten Het Boekje zie ik altijd leuke sci-fi boeken, zoals The Loneliest Girl In The Universe. Ik kende de schrijfster nog niet, maar toen ik even research deed kwam ik erachter dat Laurine hier eerder een boek van haar heeft gerecenseerd – The Last Beginning. Ook dat is sci-fi, net als The Loneliest Girl In The Universe. En laat ik daar nou net van houden. TLGITU doet me denken aan Eenzaam & Extreem Ver Weg, maar in dit boek gaat het over een meisje alleen in de ruimte. Ze wordt verliefd op een jongen die ook alleen in een ruimteschip leeft. Ze sturen berichten naar elkaar en het duurt maanden voordat ze aankomen. Oh, dit klinkt toch bijzonder? Echt een boek voor mij, dus ik hoop enorm op een Nederlandse vertaling.

‘Echt een boek voor mij, dus ik hoop enorm op een Nederlandse vertaling’

Can you fall in love with someone you’ve never met, never even spoken to – someone who is light years away? Romy Silvers is the only surviving crew-member of a spaceship travelling to a new planet, on a mission to establish a second home for humanity amongst the stars. Alone in space, she is the loneliest girl in the universe until she hears about a new ship which has launched from Earth – with a single passenger on board. A boy called J.

Their only communication with each other is via email – and due to the distance between them, their messages take months to transmit across space. And yet Romy finds herself falling in love. But what does Romy really know about J? And what do the mysterious messages which have started arriving from Earth really mean? Sometimes, there’s something worse than being alone…

Meer Friday Five?

Benieuwd naar de Friday Five-lijstjes van andere bloggers? Neem ook een kijkje bij Joost, Esmee, Laurie, Anneke, Angela, Monica, De Hebban Young Adult Club, Samantha en Annabel.

Welke boeken zou jij graag als Nederlandse vertaling zien?