friday five boeken met plottwists

Friday Five: vijf boeken met ongelofelijke plottwists

Het is vrijdag en dat betekent dat er weer een Friday Five is. Dit keer over boeken met ongelofelijke plottwists, bedacht door Samantha van Bookish Villainy.

Benieuwd naar de lijstjes van andere bloggers? Neem ook een kijkje bij Joost, Esmee, Laurie, Anneke, Angela, Monica, De Hebban Young Adult Club, Samantha en Annabel.

1. 13 Minuten – Sarah Pinborough

13 Minuten was een van mijn favoriete boeken van 2017. Ik vond dit zo’n toffe YA-thriller! Het heeft een duistere en mysterieuze sfeer, beetje zoals Pretty Little Liars, waardoor het continu voelt alsof er iets vreselijks staat te gebeuren. Ook de personages zijn lekker onpeilbaar. Samen met al het highschooldrama en de bizarre bijna-dood van hoofdpersoon Natasha, is dit echt een thriller waar ik van hou. Op het einde komt de plottwist en weet je hoe het zit met de bijna-dood van Natasha. En wow, dat was mindblowing! Ook als je het wél zag aankomen, blijft het schokkend en duister.

Lees hier mijn recensie over het boek.

friday five boeken met plottwists

2. De Eliminatie – Daniëlle Bakhuis

Nog een YA-thriller met plottwist, maar dan van Nederlandse bodem, is De Eliminatie. Toen ik aan dit lijstje dacht, dacht ik vrij snel aan deze thriller. Dit boek gaat over tien mensen die na een busrit opeens in een loods terecht zijn gekomen. De bus staat er nog, maar de chauffeur is spoorloos. Op de muur verschijnt even later de tekst ‘elimineer de helft om de anderen te laten leven.’ Dat is al enorm creepy natuurlijk, maar ik schrok me helemaal een ongeluk door het einde. Hartkloppingen, mijn mond die openviel van verbazing omdat ik dat echt niet zag aankomen: dit einde is de plottwist die je wilt lezen in een thriller.

Lees hier mijn recensie over het boek.

3. De Royals-serie – Erin Watt

Ik krijg geen genoeg van De Royals-serie omdat het zo heerlijk dramatisch is. Naast de romantiek tussen Ella en Reed, gebeuren er de meest gestoorde dingen. Net een soap joh, ik zeg het je. Vooral het einde van boek 2 (mega cliffhanger en ik moest wachten op deel 3!) is zowel gestoord als geweldig. Ik vond deel 3 ook heel erg tof, omdat het verhaal telkens weer wat kantelt en er dingen aan het licht komen die je niet verwachtte. De Royals, ik hou met het boek meer van deze serie.

Lees hier mijn recensies over Verleiding, Verraad en Geheimen.

Sara Holland Everless recensie

4. Everless – Sara Holland

Ook Everless mag in mijn lijstje. Naast dat de wereld in dit boek gruwelijk is – rijke mensen leven langer en arme mensen korter, omdat tijd in je bloed zit en je dat om kunt zetten naar geld – was ik me kapot geschrokken door het einde. Ik had in dit verhaal door dat er iets heftigs ging gebeuren, maar deze uitkomst had ik totaal niet verwacht. Ik kan weinig zeggen zonder spoilers, dus ga ik dit boek lezen! De geweldige wereld, het fantasy verhaal, de personages.. Everless is zó leuk (en ook een beetje duister..) Perfecte boek ook als je net zoals mij niet enorm veel fantasy leest, maar het af en toe wel kan waarderen.

Lees hier mijn recensie over het boek

5. Wij Leugenaars – E. Lockhart

Letterlijk het eerste boek waar ik aan dacht bij ‘boeken met plottwists’: Wij Leugenaars. Als ik aan dit boek denk, krijg ik kippenvel op mijn armen. Serieus waar. Dit verhaal is zó goed, het zit zo perfect in elkaar. ik Het is waanzinnig. Wij Leugenaars begint als een vrij vrolijk zomerboek. Het gaat over de familie Sinclair die een privé-eiland hebben waar ze elke zomer naartoe gaan. Je leest het verhaal vanuit Cadence, die verliefd wordt op een vriend en een leuke zomer heeft tot een vreselijke gebeurtenis alles op zijn kop zet. Stukje bij beetje kom je erachter wat er is gebeurd. Het einde is een van de schokkendste eindes die ik ooit heb gelezen. Het is hartverscheurend, verdrietig en heel erg heftig. Je ziet het niet aankomen. Kortom: (her)lees dit boek. Ik wil het nu weer lezen.

Lees hier Laurine’s recensie over het boek