Gastblogger Marian geeft weg: 1x Unplug je dag!

Genieten zonder social media; dat belooft wat. Een klein, compact boekje met op elke bladzijde een quote of mooie spreuk waar je even bij stil kunt staan. Het boekje is interactief dus je kunt het gebruiken als een soort dagboek: op elke bladzijde kan je naast een paar zinnen lezen, ook een paar zinnen schrijven.

20160811_144312

Het boekje probeert vooral de aandacht op het hier en nu te vestigen en biedt hier ook een aantal suggesties voor. Eén van de leukste vond ik: ‘Bereid je lievelingsmaaltijd en eet die eens met je ogen dicht op.’ De moeite waard om eens te proberen en je bent ineens zoveel meer bewust van andere zintuigen.

Af en toe is er een hele bladzijde leeg gelaten waar je bijvoorbeeld je mooiste jeugdherinnering op kan schrijven en/of kan tekenen. De bladzijden zien er stuk voor stuk gezellig en vrolijk uit, allemaal anders. Dit maakt het ook een leuk cadeautje om weg te geven aan een vriendin of collega die wel een korte onderbreking kan gebruiken.

De quote ‘De deur van het geluk gaat naar binnen open’ van Kierkegaard vind ik de allermooiste en geeft wat mij betreft de essentie van het boekje weer: eenvoudige handvatten voor een klein geluksmoment.

20160811_143959

Het boekje is luchtig geschreven, soms staat er een stukje tekst uit de bijbel geciteerd, waar je even rustig over na kunt denken. Verder gaat het vooral om de dingen van vroeger die we eigenlijk vergeten zijn, maar o zoveel vreugde geven: bordspelletjes doen, touwtje springen of breien.

Tip: open het boekje op een willekeurige bladzijde en sta eens stil bij de tekst. Misschien lukt het om direct een begin te maken met minder digitaal en meer aandacht in het nu oftewel: ik ben er even niet wel!

Winnen

Marian geeft één exemplaar van dit fijne boek weg. Wil je kans maken? Stuur dan je naam en adresgegevens naar anna@mustmag.nl en wie weet krijg jij binnenkort dit boek opgestuurd. De winnaar krijgt 1 september 2016 bericht. Je kunt het boek uiteraard ook zelf aanschaffen.

Mijn naam is Marian Nissink. Overal loert een verhaal. Herinneringen zijn voor mij het dierbaarste bezit. Daarom reis ik er lustig op los. Lees me te pletter aan biografieën. Laaf me aan fijne tentoonstellingen. Verruil mijn hakken voor slippers om op festivals rond te lummelen. Genoeg inspiratie om elke maand een blog over te schrijven. Misschien nodigt het je uit tot lezen, reizen of mijmeren. Je kunt me vinden op www.mariannissink.nl en op Facebook.