In gesprek met… oprichters Paula Heeger & Anna Hofstra

‘Eén cappuccino en een latte macchiatto alstublieft’. Paula staat aan de bar van 30ML, een klein maar goed bezocht koffietentje in Utrecht. ‘Komt eraan!’, zegt het meisje met het bruine golvende haar achter de bar. Ze lacht Paula vriendelijk toe en wijst haar en Anna een tafel bij het raam toe. Perfect, denkt Anna. Naar mensen kijken terwijl we koffie drinken, brainstormen en nieuwe ideeën uitzetten. Kan het beter? En zo begon de brainstorm over Must Magazine.

IMG_0243

Links: Anna Hofstra | Rechts: Paula Heeger

Anna: Wat wil je eigenlijk anders doen als we weer gaan bloggen?

Paula: Ik wil meer schrijven over boeken. Dat vond ik al leuk op Chapter 2 (ons oude blog, red.) en dat wil ik eigenlijk veel vaker doen. Make-up, beauty, mode en dingen waar we vroeger nog veel over schreven kunnen we beter niet meer doen denk ik. Daar over schrijven vinden we eigenlijk niet meer leuk, dat zei je ook al eerder tegen mij.

Anna: Ja, dat denk ik ook wel. We moeten meer een niche hebben waarin we willen schrijven. Een specifiek onderwerp, of een paar onderwerpen, waar we allebei het liefst over schrijven. Jij over boeken..

Paula: En jij over leuke hotspots, films.. Dat vond je toch altijd het leukst? De maandelijkse agenda maken met toffe evenementen door heel het land? Dat vond ik zelf ook altijd interessant om te lezen hoor, en ik denk anderen ook.

Anna: Ja, dat ligt mij wel. Ik vind het leuk om museumtips, film-, theater- of boekrecensies te delen. En die agenda ja, dat kan natuurlijk makkelijk mee naar onze nieuwe blog. Must-reads, must-visits.. zou dat niet iets zijn als nieuwe categorieen?

Paula: Wow, ja! Dat klinkt tof. En kunst en cultuur gaat hartstikke goed samen met literatuur. Past ook perfect bij onze nieuwe studies, haha. Jij kunstexpert omdat je Kunst, Cultuur en Media gaat doen, ik boekrecensent omdat ik Literatuur Vandaag ga doen.

Anna: Wow. Dat ging snel? Het is nog nooit zo overduidelijk geweest. Kunst, cultuur, literatuur en vrije tijd. Ik denk dat dit het beste is. Nu alleen nog een naam bedenken…

Mustmag_logo.2

Wat de naam van dit nieuwe online magazine is geworden, is meer dan duidelijk: Must Magazine. Waarom? Omdat we je alle must-reads, must-sees en must-do’s van het moment geven. Is er een nieuwe film in de bioscoop? Wij zijn er bij en vertellen je of de film de moeite waard is. Welk boek je écht moet lezen en welke je beter in de schappen kunt laten liggen? Wij delen graag recensies met je. En elke maand delen we de leukste uitjes voor de komende weken met je. Uiteraard zijn we nog druk bezig het magazine te optimaliseren. Mis je dus iets of heb je leuke ideeën? Deel het met ons via social media of stuur een mail naar info@mustmag.nl!

Binnenkort vind je vast nog meer persoonlijke updates op Must Magazine. Heb je vragen voor ons dan kun je die ook altijd stellen via een reactie onder deze blogpost of via Instagram.