get to know me paula

Get to know Paula: blog-inspiratie, mooiste herinnering & guilty pleasures

Ik wil soms wat meer persoonlijke blogposts tussendoor schrijven, zodat jullie mij en de andere MustMag-meiden beter leren kennen. Toen Femke mij in de Liebster-award tagde én ook nog eens hele leuke persoonlijke vragen stelde aan de bloggers die ze tagde, dacht ik dus meteen: dit ga ik doen. Vandaag is het dus mijn beurt. Tijd voor Get To Know Paula!

door Paula

Wat is je sterrenbeeld?

Ik ben op 20 mei geboren, dus mijn sterrenbeeld is stier. Ik weet nooit zo goed hoe ik over sterrenbeelden denk. Aan de ene kant geloof ik sommige dingen wel en dat ze iets over je kunnen zeggen, aan de andere kant vind ik het allemaal onzin. Die dingen in tijdschriften vind ik in ieder geval stom, maar toch lees ik het soms.

Waarover schrijf je het liefst?

Boeken, natuurlijk. Het lijkt me heel leuk om een baan te hebben waar ik boeken mag recenseren of auteurs mag interviewen. Voor mijn studie journalistiek schreef ik trouwens ook vaak persoonlijke dingen. Columns schrijven, bijvoorbeeld. Dat blijf ik ook leuk vinden, maar ik doe het nu nooit meer.

Dagje strand of dagje in het bos? En waarom?

Lastig. Ik denk een dagje strand, maar dan niet op een énorm hete dag. Liever een lentedag waarop je buiten kunt zitten, er een koele wind waait en er niet te veel mensen op het strand zijn. Als het ergens te druk is, word ik soms een beetje paniekerig en dat is nooit chill. Een rustig strand op een lentedag dus. Met het geluid van de golven die me rustig maken terwijl ik pootjebaad in zee.

get to know me paula

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Ik vind iets zeggen over waar je je inspiratie vandaan haalt altijd zo lastig. Het gebeurt bij mij gewoon. Dan plopt er een idee in mijn hoofd op en denk ik: ja, daar wil ik iets mee doen. Vaak is dat als ik in bed lig of overdag als ik ergens wandel of fiets. Ik schrijf de meeste dingen op en soms komt het van pas. Waar ik ook inspiratie uithaal is natuurlijk Instagram. Wat voor boekfoto’s mensen delen, wat voor feed mensen hebben. Dat vind ik interessant en pas ik soms een beetje toe op @mustmagazinenl.

Waar komt de naam van je blog vandaan?

De ‘Must’ in Must Magazine komt van must-read, must-see en must-do. Anna en ik wilden graag een blog dat leest als een soort magazine, dus plakten we er vervolgens ‘magazine’ achter. Dit klinkt heel makkelijk, maar we dachten behoorlijk lang na over een naam hoor. 😉

Voor je een blogpost publiceert, schrijf je die van op papier, op je telefoon of je laptop?

Meestal schrijf ik het meteen in WordPress, soms eerst in Pages. Als ik het in WordPress schrijf, lees ik het wel vijf keer na om te checken of alles goed is (en goed staat qua lay-out) voordat ik het publiceer.

Wat is het laatste boek dat je las?

Terwijl ik dit schrijf is het Noem Het Liefde van Daan Heerma Van Voss. De recensie over dit boek komt nog online.

noem het liefde daan heerma van voss

Wat is je mooiste herinnering?

Pfoe, ik heb meerdere mooie herinneringen. Ik heb hele fijne jeugdherinneringen aan toen ik met kinderen uit de buurt en mijn zusje naar het openluchtzwembad ging en we honderd keer van de glijbaan gingen. Dat waren fijne zomers. Of tot tien uur ‘s avonds buitenspelen, eten of barbecuen bij iemand thuis en altijd oneindig lang verstoppertje spelen. Ik speelde veel buiten en daar heb ik de leukste herinneringen aan. Van hutten bouwen, zelf spellen bedenken en eenwieleren tot Sims spelen als het slecht weer was.

‘Van hutten bouwen, zelf spellen bedenken en eenwieleren tot Sims spelen als het slecht weer was’

Ik heb ook honderd herinneringen aan de middelbare school, dat was misschien wel mijn favoriete tijd tot nu toe (hierover ooit later meer misschien, ik kan hier een boek over schrijven..) Al kijk ik ook heel blij terug op mijn studie journalistiek in Zwolle – daardoor kennen Anna, Esther en ik elkaar. Mijn lievelingsherinnering is denk ik toen we een eigen tijdschrift maakten en met een groot deel van de klas in het tijdschriftenlokaal zaten. Achter iMacs moesten we alles vormgeven in InDesign. Ondertussen werd er muziek gedraaid en gewoon gezellig gekletst. Hele fijne momenten én ik zat goed in mijn vel, dus dat was zeker een mooie tijd. Ook moet ik hardop lachen als ik denk aan een presentatie over een of ander data-onderzoek die Anna, Esther en ik ooit deden. We maakten de hele presentatie roze en plakten er plaatjes van Mean Girls bij. Hoe we allemaal een HBO-diploma hebben gehaald weet ik ook niet hoor. 😉

Wat is je guilty pleasure?

Qua boeken zeker De Royals van Erin Watt. Stiekem heb ik ook een zwak voor liedjes van Glee, dat kun je wel een guilty pleasure noemen denk ik.

Op welke app spendeer jij de meeste tijd?

Ik denk Twitter. Daar hou ik zo van. Ik volg hele leuke mensen, krijg tussendoor wat nieuwsfeiten mee en heb gewoon de grappigste gesprekken soms. Ik ken ook serieus mensen door Twitter, dus dat is tof. Als tweede app staat Instagram denk ik in mijn lijstje van meest gebruikte apps.

onder een hemel van sproeten alex boogers recensie

Hoe zou jij jezelf in één zin beschrijven?

Ik denk: ‘Een aardig en ruimdenkend iemand die altijd optimistisch probeert te blijven en doorzet.’ Ja, dat klopt wel. Al heb ik heus wel momenten dat ik dingen niet meer zie zitten of gewoon vet onzeker ben, maar dat hoort er allemaal bij. Ik probeer in ieder geval optimistisch te zijn en dat lukt gelukkig vaak redelijk goed.

Vragen die je mag overnemen voor jouw Liebster Award-tag

Ik tag elke (boek)blogger die dit leest en het leuk lijkt om ook te doen. De elf vragen die je mag beantwoorden zijn:
1. Welk boek zou je iedereen aanraden?
2. Wat is je beste en je slechtste eigenschap?
3. Waarom ben je begonnen met bloggen?
4. Wat is het tofste dat je tot nu toe hebt kunnen doen vanwege je blog?
5. Welke dromen heb je voor de toekomst?
6. Wat is de fijnste vakantie die je ooit hebt gehad?
7. Wat zijn je hobby’s naast bloggen?
8. Welke bloggers volg je graag?
9. Waar kan je je echt aan ergeren bij andere mensen?
10. Wat kan je juist waarderen in andere mensen/je vrienden?
11. Wat zou je als advies mee willen geven aan al je volgers?

Tot de volgende Get To Know!