Gift Guide: feelgood

Kerst is bijna hier! Gelukkig heb jij al je cadeautjes gekocht, maar zoek je alleen nog iets voor je moeder. “Doe maar een leuk boek”, zei ze. Appeltje eitje, dacht jij. Totdat je in de boekenwinkel staat en door de bomen het boekenbos niet meer ziet. Geen paniek, Must Magazine komt deze week met een aantal gift guides die jou door dat boekenbos heen zullen sleuren! Vandaag: feelgood!

Ik niet op jou door Sally Thorne

Lucy Hutton en Joshua Templeman hebben een bloedhekel aan elkaar. Het vervelende is echter dat ze de hele dag tegenover elkaar zitten, als assistenten van de twee CEO’s van een uitgeverij. Lucy vindt Joshua stijf, onuitstaanbaar en overdreven knap, eh… humorloos. Joshua is iedere dag weer verbijsterd over Lucy’s ongeschikte kledingkeuze en eigenzinnige gedrag. Beiden laten geen gelegenheid voorbijgaan om elkaar hun antipathie in te wrijven door middel van een heel arsenaal aan subtiele en minder subtiele (en oké, best kinderachtige) spelletjes. Dit wordt al bijna werkroutine, tot ze allebei hun zinnen hebben gezet op dezelfde promotie. Dan barst de strijd pas echt los!

Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Lucy en dit zorgt ervoor dat je als lezer snel bij haar kant van het verhaal betrokken raakt. Ze is grappig, lief, aardig en heeft een hekel aan Josh. En toch zorgt dit laatste er niet meteen voor dat ik als lezer ook een hekel kreeg aan Josh. Sterker nog, ik raakte nieuwsgierig naar hem en wilde meer over hem weten. Gelukkig leer je ook hem snel genoeg kennen. Wanneer de strijd om de zeer gewilde promotie losbarst vraag je je al snel af of je nu bij #TeamLucy of #TeamJoshua hoort…

Christmas Shopaholic door Sophie Kinsella

Becky Bloomwood woont samen met haar man Luke en dochter Minnie in een tijdelijk huurhuis in een dorpje buiten Londen. Vlakbij haar beste vriendin Suze en haar ouders. Ideaal, toch? Totdat blijkt dat Becky’s ouders in een soort van midlifecrisis zitten en ze voor een tweede jeugd tijdelijk naar Shoreditch in Londen gaan verhuizen. Wie moet er dan voor Kerst zorgen? Je raadt het al: Becky. Met nog een hele tijd te gaan tot Kerst, maakt Becky alvast lijstjes wat ze allemaal nodig heeft. Kerstcadeautjes, eten, versiering en extra’s. De online zoekmachine draait overuren en er heerst lichtelijke paniek als bepaalde items uitverkocht raken. Wanneer ook nog een ex-vriendje de boel overhoop komt gooien lijkt het einde inzicht. Zou het Becky nog lukken om de perfecte Kerst te regelen?

Kortom een perfect boek voor iedereen die alvast helemaal in de kerstsferen wilt komen. Laat al die nieuwe Netflix Kerst films maar even voor wat ze zijn en duik eens dit boek in.

Verknocht door Lisette Jonkman

Foto: bol.com

Na Verkikkerd en Verslingerd van Lisette Jonkman is Lucy terug in het langverwachte laatste deel Verknocht, een heerlijke feelgood waarin ze op een kruispunt in haar leven staat… Lucy gaat naar Toscane om mee te werken aan een film. Ze doet de visagie van de beroemdste acteur van Nederland, Aris. Een buitenkans! Niet dat Lucy Aris leuk vindt, trouwens. Aris is gewoon goed voor haar netwerk. Meer niet. Eenmaal thuis lijkt het alsof haar vriend Olivier zich steeds verder van haar afkeert. Is hij jaloers, of is er een andere reden? Lucy wordt afgeleid door haar studielast, de bruiloft van twee vrienden en ze maakt zich zorgen om haar beste vriendin. Zo ziet ze over het hoofd wat écht belangrijk is. Pas als het bijna te laat is, ontdekt ze hoe groot haar probleem precies is…