gift guide feelgood boeken kerst

Gift Guide: Feelgood

Kerst is bijna hier! Gelukkig heb jij al je cadeautjes gekocht, maar zoek je alleen nog iets voor je moeder. “Doe maar een leuk boek”, zei ze. Appeltje eitje, dacht jij. Totdat je in de boekenwinkel staat en door de bomen het boekenbos niet meer ziet. Geen paniek, Must Magazine komt deze week met een aantal gift guides die jou door dat boekenbos heen zullen sleuren! Vandaag: feelgoods.

door Anna

Nu het buiten steeds kouder en donkerder wordt, willen we graag de zon in huis halen. Ons goed voelen. Ons verliezen in een goed boek. En weg zwijmelen bij fijne liefdesromans. Niet alleen perfect voor op je eigen verlanglijstje, maar ook leuk om weg te geven. Dit zijn mijn vijf favorieten. 

Ik wil even beginnen met een van mijn favoriete auteurs: Liane Moriarty. Ik weet alleen niet of ze passen bij feelgood. Het heeft namelijk ook thriller elementen. Hoe dan ook, ik wilde voordat ik dit lijstje begin toch even melden dat de boeken van Moriarty zeker weten de moeite waard zijn! Goed, over naar de orde van de dag.

Een jaar met jou – Julia Whelan

Een jaar met jou – Julia Whelan | €19,99, bestellen

Oxford, een studie Literatuur en een hele knappe poëzie-docent a la Pretty Little Liars. Wat wil je nog meer? Een Jaar Met Jou heeft alle ingrediënten. Een relatie die net stuk is gegaan, een nieuwe liefde tijdens een jaar in het buitenland, vragen over de toekomst, onverwachtse wendingen en een bitterzoet einde.

Zeven perfecte dagen – Rosie Walsh

zeven perfecte dagen Rosie Walsh recensie
Zeven perfecte dagen – Rosie Walsh | €17,99, bestellen

Dit boek heeft wel iets weg van de boeken van Liane Moriarty, dus als je haar al kent én weet te waarderen, dan is Zeven Perfecte Dagen ook iets voor jou. En hoewel dit boek me niet direct raakte, werd ik toch blij verrast. Wanneer je er eenmaal in zit, kun je dit moeilijk nauwelijks nog weg leggen. Het is het ultieme niet-weg-te-leggen boek! 

Voor je weggaat – Clare Swatman

Dit is een boek voor de echte romanticus. Voor Je Weggaat is namelijk gigantisch zoet. Je moet er van houden. En hoewel ik het zelf net iets te zoetsappig vond, denk ik dat veel mensen heel blij kunnen worden van dit boek. Het gaat over het terughalen van geliefdes, een krijgen en geven van een tweede kans en het eindeloos opnieuw beleven van die ene en eeuwige liefde.

Voor je weggaat – Clare Swatman | €17,50, bestellen

Helemaal het einde – Lisette Jonkman

Helemaal het einde – Lisette Jonkman | €19,99, bestellen

Dit boek las ik binnen 12 uur uit en dat zegt heel veel. Steeds wanneer je denkt dat er niets meer te lezen valt en je nieuwsgierigheid daalt, gebeurt er iets waardoor je tóch verder leest. De schrijfstijl van Jonkman is nog beter dan het verhaal zelf. Dit boek is alleen maar genieten. En hoewel er heftige onderwerpen zoals verslaving worden besproken, blijft dit boek luchtig.

Een onverwachte kerst – Nathalie Cox

Een onverwachte kerst – Nathalie Cox | €15,00, bestellen

Last but not least! Dit ultieme kerstboek kon natuurlijk niet ontbreken op dit lijstje. Het standaard kerstverhaal in een modern jasje. Een beetje zoals met al die duizenden kerstfilms die we massaal bekijken via Netflix. Met dit boek beleef jij vast een heerlijke kerst. Lees hier Paula’s recensie over het boek.

Meer gift guides?
Esther publiceerde al haar favoriete thrillers. De rest van de week verschijnen nog lijstjes met young adult boeken, non-fictie boeken én budget boeken!