Gift Guide: Non-fictie

Kerst is bijna hier! Gelukkig heb jij al je cadeautjes gekocht, maar zoek je alleen nog iets voor je moeder. “Doe maar een leuk boek”, zei ze. Appeltje eitje, dacht jij. Totdat je in de boekenwinkel staat en door de bomen het boekenbos niet meer ziet. Geen paniek, Must Magazine komt deze week met een aantal gift guides die jou door dat boekenbos heen zullen sleuren! Vandaag: non-fictie. 

door Anna

Alweer ons laatste lijstje boeken. De rest van de week deelden we fictie. Daarom is het vandaag tijd voor non-fictie. Van zelfhulpboeken naar kookboeken en van invulboeken tot aan schokkende wereldbeelden.

Planeet Paranoia – Matt Haig

Planeet Paranoia – Matt Haig | €19,99, bestellen

Paula noemde dit een van de beste boeken die ze in 2018 gelezen heeft. En dat zegt wat, want Paula las dit jaar ongeveer een boek per week (niet overdreven, wel bizar). Dit boek bestaat uit een reeks schokkende wereldbeelden en is een echte eye-opener. Na jaren van depressie en paniekaanvallen, werd het voor auteur Matt Haig tijd om stil te staan. Hij ging op zoek naar de link tussen wat hij voelde en de wereld om hem heen.

Lees hier Paula’s recensie over Planeet Paranoia.

Hygge – Meik Wiking

Een Scandinavisch boek kon zeker niet ontbreken in dit lijstje. Inmiddels zijn er naast Hygge al heel wat andere soortgelijke boeken verschenen en ook kent het boek vele tegenreacties. Hoe dan ook, dit soort boeken zijn bij mij zeker favoriete. Naast Hygge zijn ook Lagom, Lykke en Drankhangen aanraders. En allemaal erg geschikt als cadeau onder de boom.  

Lees hier mijn recensie over Hygge.

Zeik Niet Zo – Anouk Kemper, Suzette Hermsen & Lianne Marije Sanders

Zeik Niet Zo – Anouk Kemper, Suzette Hermsen & Lianne Marije Sanders | €17,50, bestellen

Hét boek voor iedere ‘millennial’. Het is grappig, herkenbaar, ontroerend en eerlijk. Want over millenials wordt een hoop gezegd. We zouden namelijk nergens tegen kunnen en bij elke tegenslag gaan huilen. Het échte leven van de millennial, dat lees je in dit boek.

Lees hier Paula’s recensie over Zeik Niet Zo.

Bowls of Goodness – Nina Olsson

Non-fictie. Daar vallen kookboeken toch ook wel een beetje onder? Ik vind dit in ieder geval het perfecte moment om een van mijn favoriete kookboeken uit te lichten. Dit boek kwam in de zomer van 2017 uit en ik vind het nog steeds heerlijk. Uit kommetjes eten is namelijk fijner dan je denkt. En daarnaast is dit kookboek helemaal niet duur. Een fantastisch boek voor iedereen die in januari weer even wat gezonder wil gaan eten, wil minderen met vlees of gewoon graag nieuwe dingen kookt!

Lees hier mijn recensie over Bowls of Goodness.

Vandaag haat ik… – Lotte Sonninen

Vandaag haat ik… – Lotte Sonninen | €10,00, bestellen

Soms is het zo heerlijk om even al je frustratie weg te schrijven. En dat kan perfect in dit boek. Als je even helemaal klaar bent met al die positiviteit en mindfulness en gewoon even wil toegeven aan je bad mood, hoeft dat helemaal niet erg te zijn! Sterker nog, het wordt toegejuicht.

Lees hier Paula’s recensie over Vandaag Haat Ik…

Bekijk ook onze andere Gift Guides:
Thrillers
Feelgood
Young Adult
Budget