gift guide thrillers boeken kerst

Gift Guide: Thrillers

Kerst is bijna hier! Gelukkig heb jij al je cadeautjes gekocht, maar zoek je alleen nog iets voor je moeder. “Doe maar een leuk boek”, zei ze. Appeltje eitje, dacht jij. Totdat je in de boekenwinkel staat en door de bomen het boekenbos niet meer ziet. Geen paniek, Must Magazine komt deze week met een aantal gift guides die jou door dat boekenbos heen zullen sleuren! Vandaag: thrillers. 

door Esther

De herfst en de winter lijken dé seizoenen te zijn om een thriller uit te brengen. Mij hoor je natuurlijk niet klagen, maar dit maakt het wel lastig om te kiezen. Daarom licht ik je hieronder een aantal uit, zodat jij een weloverwogen beslssing kunt maken. 

The Crime Book door Dorling Kindersley

Het is misschien geen thriller, maar wel leuk voor iedereen die van dit genre houdt. The Crime Book is een non-fictie boek en beschrijft alle grote crime-zaken uit de geschiedenis, van middeleeuwse seriemoordenaars tot de grootste bankkraken. Het is geen lopend verhaal maar alles is verdeeld in verschillende kopjes en secties. Dit maakt het geschikt om ‘even tussendoor’ te lezen. Ik zelf vind dit boek bijzonder interessant en elke keer als je er doorheen bladert lees je weer nieuwe dingen. Wat ik vooral leuk vind aan dit boek, is dat echt een cadeautje is. De cover is prachtig en is ook erg leuk voor op de koffietafel (of op de wc, want welke student heeft nou een koffietafel?!). 

Oktober door Søren Sveistrup

Søren Sveistrup Oktober recensis

Ja, het is waar. Dit boek lijkt bijna in je gezicht te waaien bij elke boekenwinkel waar je naar binnen stapt. Maar ze hebben een punt, echt waar. Ik vind dit boek fantastisch en het heeft alle elementen van een goede thriller. Een hele hoop mensen uit mijn omgeving hebben dit boek gelezen en ook zij vonden het geweldig. Mijn moeder noemde het boek zelfs: “waanzinnig”. Bewijs genoeg, lijkt mij, dat het een prima cadeau voor jong en oud is. 

Ik zal verdwijnen in het donker door Michelle McNamara

Dit boek stond bij mij al een poosje op mijn verlanglijstje en afgelopen weekend heb ik hem dan toch aan mezelf gegeven (lief ben ik he). Deze True Crime beschrijft de jacht van ‘laptopdetective’ op de Golden State Killer. NRC noemde het boek een ‘spectaculaire en boeiende true crime’ en ook veel boekbloggers geven het boek lofende recensies. Inmiddels ben ook ik in het boek begonnen en wil ik het iedereen die fan is van true crime en onopgelost moordzaken zeker aanraden. 

Collecties of speciale uitgave

Veel boekenwinkels hebben echte klassiekers in nieuwe jasjes gestoken waardoor ze niet alleen leuk zijn om te lezen, maar ook nog eens prachtig passen bij je interieur. Zelf zou ik heel graag ooit een keer Count of Monte Cristo van de Barnes & Noble Collectible Classics van iemand willen krijgen (hint hint). Deze is wellicht ietwat aan de prijs, maar de Penguin Classiscs zijn ook zeker een aanrader. Zelf kocht ik alle Sherlock Holmes boeken in een collectie voor mijn bachelorscriptie. Ondanks dat ik hem voor mijn studie heb gebruikt, blijf ik het een prachtig boek voor op de plank vinden. Deze boeken zijn zeker leuk om te lezen, maar eingelijk nog leuker om gewoon te hebben. 

De genezer door Toni Coppers

Zelf heb ik dit boek nog niet in veel boekenwinkels zien liggen. Jammer, want ik vind Coppers een sublieme schrijver. Eerder won hij al eens de Hercule Poirotprijs voor het boek ‘Dood water’. ‘De genezer’ is Copper’s nieuwste boek en ik ben momenteel halverwege en zeer te spreken. Ook online wordt het boek alom geprezen. Juist omdat het boek, naar mening, nog niet zoveel bekendheid heeft vind ik dit een leuk cadeau om te geven. Natuurlijk blijven boeken van bijvoorbeeld Karin Slaughter perfecte thriller cadeaus, maar mijn probleem hiermee is dat ik nooit weet welke boeken iemand van deze auteur al wel of niet gelezen heeft. Kiezen voor een minder bekend (en gehyped) boek vind ik daarom juist origineel en laat bovendien zien dat je echt hebt nagedacht over je cadeau, in plaats van dat het lijkt alsof je het eerste boek van de uitgelicht-tafel in de boekenwinkel hebt gegrist. 

Zo! Dat waren een aantal voorbeelden. Ik hoop dat jullie hier iets mee kunnen! Welke thrillers staan er op jullie verlanglijstje?