Onze favoriete Harry Potter boeken en films

Onze Harry Potter-favorieten

Het is december en in december kijkt men Harry Potter. De rest van het jaar natuurlijk ook, maar in december gewoon nog een keer extra. Gewoon om het winterse kerstgevoel van december nog iets te versterken. Speciaal daarom een winterse blogpost om de laatste dagen van 2017 festive door te komen dus pak je warmste deken en maak een mok warme chocolademelk en lees mee: welke boeken en welke films zijn onze favoriet?

Esther’s favoriet: Harry Potter en de Orde van de Feniks

Mijn favoriete boek is met stipt deel vijf (Harry Potter en de Orde van de Feniks)! In dit deel wordt er zoveel onthuld en vind ik dat de personages echt volwassen worden. Daarnaast is de strijd tegen Voldemort nu ECHT begonnen maar moet de rest van de wereld nog overtuigd worden en dit brengt een hoop spanning met zich mee. Verder is Dolores Umbridge een van mijn favoriete villians. Echt ik haat haar zo erg, het is fantastisch. Echter is vind de verfilming van het vijfde deel het slechtst, wat op zich een interessante paradox is. Er zijn zoveel belangrijke verhaallijnen en gebeurtenissen geschrapt dat je het ware Harry Potter verhaal niet kunt kennen zonder het boek te lezen. Je mist gewoon te veel.

‘Verder is Dolores Umbridge een van mijn favoriete villians. Echt ik haat haar zo erg, het is fantastisch’

Mijn favoriete film is OF Harry Potter en de Halfbloedprins OF juist het allerlaatste deel. Ik houd van een eindstrijd en het gevoel dat je daar al zoveel films naar toe hebt gewerkt. Lekker veel adrenaline! Maar eerlijk is eerlijk, voor elke Harry Potter film of boek mag je me wakker maken…

Onze favoriete Harry Potter boeken en films
Foto via Pinterest

Anna: ‘Van deel 1 en 2 krijg ik het meest een nostalgisch gevoel’

Een ontzettend lastige keus! En ik moet eerlijk bekennen dat ik vooral de films vaak heb gezien en de boeken al een tijd niet meer heb gelezen. Wel weet ik dat ik van deel 1 & 2 het meest een nostalgisch gevoel krijg! Dat is waar het allemaal begon en volgens mij is deel 2 zelfs het eerste deel dat ik zag. Het was een van de eerste dvd’s die we hadden. De dvd-speler was nog maar net uit toen… wat een tijden!

‘Als ik nu terugkijk vond ik ook deel 4 heel leuk’

Als ik nu terugkijk vond ik ook deel 4 heel leuk – vooral omdat ik dat verhaal best anders is dan alle andere delen en ook omdat de serie vanaf dat deel nog duisterder werd. Bovendien begin de personages in deel 4 voor het eerst een beetje pubergedrag (ze worden allemaal verliefd) vertonen, iets wat ik ook deed voor het eerst deed toen die film uitkwam. Van de laatste twee delen heb ik ook intens genoten. Filmtechnisch gezien zitten die films denk ik het beste in elkaar!

Paula: geen fan, maar keek als kind ooit wel een paar films

‘Ik ben geen Harry Potter-fan en ik heb zelfs nog nooit een van de boeken gelezen. Wel keek ik toen ik kind was de Harry Potter-films. Daarvan herinner ik me vooral de eerste twee delen, omdat ik die op televisie zag. Ik vond de eerste film doodeng, vooral door Voldemort. Dat omgedraaide hoofd staat serieus nog op mijn netvlies gebrand. Harry Potter is dus niet zo mijn ding, maar wie weet moet ik de films nog maar een kans geven. Of de boeken, dat kan natuurlijk ook.

‘Ik vond de eerste film doodeng, vooral door Voldemort’

Wat is jouw favoriete Harry Potter boek/film?