De hotspots van… Iris ter Haar van ikbenirisniet.nl

In de rubriek De Hotspots Van gaan wij op zoek naar de tofste hotspots van Nederland. En aan wie kun je dat beter vragen dan aan de locals zelf? Daarom vragen wij elke maand een andere local naar zijn of haar favoriete plekken in de stad. Beste plek voor een kop koffie? Leukste plek om te winkelen of om even lekker tot rust te komen? Vandaag geen een van de groenste bloggers van Nederland hier antwoord op: Iris ter Haar van ikbenirisniet.nl.

OVER IRIS
WIE Iris ter Haar, 26, fulltime blogger
WOONT IN Enschede
IS pas afgestudeerd in Psychologie en is nu fulltime blogger/freelancer

8vozggmo

Wat zijn je favoriete plekjes in Enschede?
Mijn favoriete plekken zijn altijd de meest rustige plekken. Zoals het Volkspark in de stad of de wandelroutes die ik met mijn hond loop in de buitengebieden.

Op welke plekken ga je bijvoorbeeld graag koffie of thee drinken en wat bestel je dan?
Stoet is mijn nieuwe favoriete lunchroom. Het zit in het gebouw van de bibliotheek, wat sowieso al een fijne plek is. De sojalattes zijn er het allerbeste en je kan er lunchen met dikke plakken stoet (= ‘brood’ in het Twents).

Welke restaurants in jouw woonplaats zijn echte aanraders? En ga je zelf vaak uit eten?
Ik ga zelf niet heel vaak uit eten, maar als we uit eten gaan en ik mag het restaurant uitkiezen, dan ga ik altijd voor Het Paradijs. Ik kan haast niet in woorden omschrijven hoe bijzonder die plek is. Van binnen is het net een vlindertuin met veel planten, boomhutten, Buddhabeelden en verstopplekken. De sfeer is er heel fijn én er staan alleen maar vegetarische gerechten op de kaart.

Op welke plekken in de stad kom je het meest en welke daarvan is je lievelingsplek? Welk park of natuurgebied in je omgeving vind je het fijnst en waarom?
Enschede ligt dicht aan de grens, met een paar kilometer fietsen ben je al in Duitsland. Hier vind je het Witte Veen, een mooi bos- en heidegebied waar je heel fijn kan wandelen. De wandelroute duurt een paar uur en je komt langs allerlei verschillende soorten stukjes natuur. En met een beetje geluk kom je grazende Schotse hooglanders tegen!

Ga je ook wel eens naar musea of theaters toe?
Niet heel veel, maar toevallig ga ik binnenkort met mijn moeder naar een theatervoorstelling van De Meiden in Concordia. Concordia is het centrum voor de kunsten in Enschede, je kan er naast theater ook terecht voor leuke films en exposities.