Onze tips voor IFA 2019 + WINACTIE

Aankomend weekend vindt de 39ste editie van het Internationaal Filmfestival Assen plaats (#IFA). Tijdens dit jaarlijkse filmfestival staan films waarin vrouwen voor en achter de camera staan centraal. Genieten dus, een weekend lang, van nationale en internationale filmhits, arthouse en voorpremières. Speciaal voor onze doelgroep heeft  de organisatie een aantal filmtips samengesteld die dit weekend te zien zijn in De Nieuwe Kolk, Assen.

Door Anna

Zaterdag 9 maart 2019

L’Animale
Zaal 4 – 11.00

Mati zit in haar eindexamenjaar, hoopt in de grote stad te gaan studeren en is one of the guys. Langzaamaan merkt ze dat, net als de jongens met wie ze veel omgaat, ze op meisjes valt. Een film vol puberproblemen, vriendschap, angst en liefde. Laat Mati zich leiden door angst of verlangen?

Eighth Grade
Zaal 1 – 13.15

Deze film draait om het leven van de dertienjarige Kayla. Ze vlogt in haar laatste schoolweek over het volwassen worden, jezelf durven zijn en geeft haar volgers hier tal van adviezen voor. Toch lukt het Kayla niet om deze adviezen zelf op te volgen. Ze is onzeker en wil graag net zo populair zijn als haar klasgenoten. Interessante film die de impact van social media op jongeren laat zien en weergeeft hoe bepalend het aantal likes op Instagram kunnen zijn voor tieners. Voorafgaand aan Eight Grade speelt de voorfilm Dubbel D.

Rafiki
Zaal 5 – 16.00

Deze film uit Kenia vertelt het verhaal van Kena en Ziki die verliefd worden in een wereld waar dit eigenlijk niet kan. Hun vaders strijden tegen elkaar in de lokale politiek en bovendien is een lesbische relatie nog ver weg van de conservatieve maatschappij waar ze in leven. Kiezen ze voor geluk of veiligheid? Na de film volgt een Q&A.

The Miseducation of Cameron Post
Zaal 5 – 18.45

Deze film speelt zich af in de Verenigde Staten in 1993. Nadat Cameron met haar beste vriendin zoent, wordt ze naar een christelijk bekeringskamp gestuurd om te genezen van haar gevoelens. Juist op deze plek ontmoet Cameron haar gelijken. En hoewel de film zware onderwerpen bevat, zit het ook vol hilariteit.

Zondag 10 maart 2019

Filmcollege
Zaal 4 – 12.00

Tijdens het filmcollege We LOVE Films krijg je alles te horen over de films van dit moment. Je krijgt hier verschillende fragmenten van films te zien en ook krijg je de kans om je eigen ervaringen rondom de films van het weekend met elkaar te delen.

Charlotte a du fun
Zaal 5 – 14.00

Anders dan de andere films in dit rijtje, biedt IFA met deze film echt een buitenkansje voor alle bezoekers! Deze film zal naar verwachting namelijk nog maar zelden in Nederland te zien zijn. De film komt uit Canada, is Franstalig en wordt Engels ondertiteld. Vrij vertaald betekent de titel Slut in a good way. Het is een film die zowel erg vrolijk is, maar ook scherpe commentaren op de dubbele standaarden in seksualiteit en sekse.

IFA perspectief: Girl
Zaal 2 – 16.15

Wellicht een wat bekende film is Girl. Bekroond met meerdere prijzen en veelbesproken. De film gaat over Lara, een meisje geboren in een jongenslichaam. Naast een enorme transformatie doorgaan, wil Lara ook graag ballerina worden. Een verhaal vol vragen, onzekerheden en gecompliceerde relaties. Tevens de Belgische Oscar-inzending. Na de film volgt een nagesprek.

Tully
Zaal 2 – 21.00

Deze film van de makers van Juno gaat over het leven van een uitgebluste moeder en haar pogingen om weer tot zichzelf te komen. Als Marlo er helemaal doorheen zit, krijgt ze van haar broer een bijzonder cadeau: hij huurt een nanny voor haar in. Terwijl Marlo eindelijk tijd heeft om bij te slapen, bloeit er ook een mooie vriendschap op tussen haar en nanny Tully. Een bijzonder verhaal over vriendschap.

Ook The Favourite (zaterdag, 15:45-17:55) en Vox Lux (zondag 16:15-18:05) draaien aankomend weekend in DNK Assen. Het volledige programma van IFA 2019 vind je hier.

Winactie
In samenwerking met Internationaal Filmfestival Assen mogen we onder onze lezers 2 x 2 vrijkaarten voor de film Charlotte a du fun verloten. De winactie loopt via ons Instagram-account. Bekijk snel onze laatste post en maak kans!