Onze tips voor IFFR in Groningen 2019

Het zal je vast niet ontgaan zijn. Deze week is het International Film Festival Rotterdam (IFFR) van start gegaan. Noorderlingen niet getreurd, want net als ieder jaar organiseert ook dit jaar het Groninger Forum IFFR in Groningen. Dit zijn de films waar wij het meest naar uit kijken!

Door Anna

De kaartverkoop start vandaag, 23 januari, om 09.00 uur aan het Hereplein 73, Groningen. Vanaf 10.00 uur zijn ook online de kaarten te reserveren.

Vox Lux

Vox Lux is de openingsfilm van IFFR in Groningen 2019. Op woensdag 30 januari draait de film om 20.00 uur in drie verschillende zalen in het Groninger Forum, hereplein 73. Het officiële openingsprogramma begint om 19.30 en is gratis toegankelijk met je filmkaartje. Het satirische drama Vox Lux vertelt het verhaal van superster Celeste (Natalie Portman), die haar beroemdheid dankt aan het talent van haar oudere zus en een gewelddadig incident op haar middelbare school. Het is een scherpe analyse van het geweld en de roem die mensen verandert in cynische, narcistische wezens. Ook Jude Law vertolkt een rol in dit spectaculaire drama. 

Meer informatie? Kaarten kopen? Klik hier

Bangla

Bangla

Sinds Baby ben ik fan van Italiaans. Geen wonder dat ook deze film mijn aandacht trok. Naar het leven van de Italiaanse filmmaker zelf, vertelt de romantische komedie Bangla het verhaal van een tweedegeneratie-immigrant uit Rome. Als hij verliefd wordt, botsen zijn vlinders met ouderlijke verwachtingen. Een speelse debuutfilm die ondanks zware en complexe thema’s als integratie en multiculturalisme wel luchtig beloofd te blijven.

Een kaartje kopen doe je hier.

High life

Tsja. Robert Pattinson. Die blijft altijd een plekje in mijn hart houden. Afgaande op de trailer is deze film een behoorlijke heftige science-fiction. Speelt zich af op een ruimteschip waar lichaam en ziel verkent worden en de vraag ontstaat of het mogelijk is om je menselijkheid te bewaren wanneer je leven zich in de ruimte afspeelt. 

Wil je een plekje in de zaal reserveren tijdens deze film? Klik hier.

De geniale vriendin

Elena Ferrante kennen we inmiddels allemaal. Van haar eerste boek is nu ook een acht-delige serie gemaakt. Tijdens IFFR in Groningen kun je de hele serie binge-watchen in een van de fijnste zalen van het Groninger Forum. De hele sessie duurt van 10:00 uur tot 20:00 uur en bevat meerdere pauzes. 

Ben jij klaar voor een middag lang binge-watchen in de bioscoop (geef toe, dit is een droom die uitkomt)? Koop hier je kaart(en)

Rafiki

Romeo en Julia, maar dan in Kenia en met twee jonge vrouwen. Een sprankelend avontuur over Kena en Ziki die vechten voor de liefde. Dat klinkt als een film voor elke millenial. Alleen al van de trailer word ik blij. Een sprankelende film in Afro-bubblegumstijl, in de woorden van regisseur zelf. Kaarten fix je zo!

Extra tip: What Would You Do? 

VERS, het nieuwe jongerenpanel van het Groninger Forum, nodigt je uit voor een avond collectief twijfelen: What Would You Do?.

Een filmavond over keuzestress speciaal voor generatie Z. Want net als in de film hebben we in het echte leven veel om over te twijfelen: waar gaat je leven heen, en nog belangrijker: met welke filter zet je het op instagram? Wat ga je studeren en gebruik je in het weekend drank of drugs? Is twee uur te laat aankomen op een feestje asociaal of fashionably late? Waarom voel je je altijd het buitenbeentje in de sportschool? Maak je de foute keuze of leer je juist van je fouten (of is dat iets wat alleen je moeder zegt)?

Op de twijfelavond, gepresenteerd door Tim den Besten, krijgen jonge bezoekers advies van een deskundig ervaringspanel, bestaande uit voormalig treitervlogger Ismail Ilgun, anti-slutshaming-icoon Milou Deelen en glutenvrije filosoof Sanne ten Wolde.

Wat moet je eigenlijk aan naar What Would You Do? Zal je die leuke jongen mee vragen? Of is het nu weer cool om juist niet geëmancipeerd te zijn? Twijfel met ons mee op 31 januari, tijdens IFFR in Groningen!

Jongeren t/m 24 en studenten € 3,50 // Anders € 5,00