Is ‘Jumanji: The Next Level’ waardige opvolger?

And the story goes on! Spencer weet opnieuw in Jumanji te komen, waardoor hij ineens van de aardbodem is verdwenen. Zijn vrienden vinden het apart en besluiten hem thuis op te zoeken. Daar treffen ze zijn opa en een oude vriend aan, die eveneens geen idee hebben waar Spencer is. Wanneer Bethany, Martha en Fridge opgeschrikt worden door het bekende Jumanji-ritme, weten zij genoeg. Ze snellen naar de kelder, waar ze de game en de jas van Spencer vinden. Opnieuw belandt de groep in het spel om Spencer eruit te halen, maar daarvoor moeten ze opnieuw Jumanji redden.

The Next level
Het principe van deze tweede film is nog steeds hetzelfde. Ze moeten de levels overleven en een juweel redden om uit Jumanji te komen. Wel is het een ander avontuur, met nieuwe personages en uitgebreidere eigenschappen. Ook de humor en de nodige spanning is aanwezig.

De film begint helaas wat traag, waardoor het even duurt voordat je erin zit. Ook was het een beetje vaag wie die oude vriend nu precies is en wat het café daarmee te maken heeft. Later in het verhaal wordt dit duidelijk, maar het schept wel wat verwarring.

2D vs. 3D
De film is alleen maar in 3D gemaakt, waardoor het voor sommige mensen wat lastig is om te kijken. Niet iedereen kan daar tegen en de film is daarom niet voor iedereen toegankelijk. Ook merk je het verschil van kwaliteit tussen animatie 3D en real 3D. De 3D van een animatiefilm is al direct met de computer gemaakt waardoor die films mooier in 3D zijn. Als een film zoals Jumanji 3D gemaakt wordt, is dat ook met de computer. Echter worden de beelden eerst gefilmd en later 3D gemaakt. Voor de beste kwaliteit kunnen de makers het eigenlijk direct met een 3D-camera filmen.