recensie Isn't It Romantic Netflix Film

Must-see of niet: Isn’t It Romantic

Isn’t It Romantic staat op Netflix. Een film waarin hoofdpersoon Nathalie, gespeeld door Rebel Wilson, plotseling in een romantische komedie beland. Dit vond ik ervan.

door Paula

Hier gaat de Netflix-film over

In New York doet architecte Natalie er alles aan om op haar werk te worden opgemerkt. Ze wordt echter eerder gevraagd om koffie en bagels te halen dan om de volgende wolkenkrabber in de stad te ontwerpen. Alsof dit nog niet erg genoeg is, raakt Natalie, die van nature een cynische blik op de liefde heeft, tijdens een beroving buiten bewustzijn. Als ze bijkomt, ontdekt ze dat haar leven in haar ergste nachtmerrie is veranderd: een romantische comedy waarin ze zelf de hoofdrol speelt.

Bekijk hier de trailer

Belanden in je grootste nachtmerrie

Allereerst: wat een leuke cast. Rebel Wilson speelt natuurlijk de hoofdrol, die je kunt kennen als Fat Amy uit de Pitch Perfect-films of als Robin uit How To Be Single. Ik vind haar zo’n leuke en grappige actrice, puur daarom wilde ik Isn’t It Romantic al kijken. Maar er zijn nog meer toffe acteurs, zo heb je Adam Devine (Pitch Perfect), Liam Hemsworth (Gale in The Hunger Games), Priyanka Chopra (Baywatch) en speelt Tom Ellis (Lucifer!) nog een gastrol.

‘Nathalie noemt romantische komedies cliché, stereotyperend en vooral méga onrealistisch’

Anyway, de film begint met de jonge Nathalie die romantische komedies kijkt met haar moeder. Haar moeder vertelt haar dat de films onrealistisch zijn en dat ze liefde zo niet werkt. Fast forward naar het heden, waar Nathalie als architect werkt in New York en haar leven goed voor elkaar heeft. Haar assistente kijkt regelmatig films tijdens het werk en daardoor belanden ze in een discussie over romantische komedies. Nathalie noemt de films cliché, stereotyperend en vooral méga onrealistisch. Haar assistente vindt de films juist heerlijk om bij weg te dromen. Een paar scènes later zie je Nathalie in de metro zitten. Eerst is er niks aan de hand, totdat ze tijdens het uitstappen wordt beroofd van haar tas. Ze gaat de man achterna, komt in een gevecht terecht en knalt keihard tegen een paal aan. Als ze haar ogen weer opendoet, blijkt ze opeens in haar grootste nachtmerrie te zijn wakker geworden: een romantische komedie.

recensie Isn't It Romantic Netflix Film

Must-see of niet?

Ik vond Isn’t It Romantic een vermakelijke film. Het idee van een film in een film zien we wel vaker, maar is hier ook best aardig uitgewerkt. Alle clichés van romantische komedies komen voorbij en worden op de hak genomen. Van de homoseksuele beste vriend die altijd plotseling opduikt alsof hij geen eigen leven heeft tot een feest dat plotseling in een bruiloft veranderd. Ik moest regelmatig lachen, droomde stiekem een beetje weg bij Liam Hemsworth en vond Rebel Wilson geweldig spelen.

‘Dat vleugje feminisme is toch wel lekker bij deze film, want als vrouw heb je natuurlijk niet per se een man nodig om je leven compleet te maken en/of gelukkig te zijn’

Kortom: niet de beste film ooit (goh), maar kijkt wel lekker weg. Ik zou het geen must-see noemen, maar als je van films als Pitch Perfect of To All The Boys I’ve Loved Before houdt, dan is deze zeker een aanrader. De film krijgt van mij een 7. Dat vleugje feminisme is toch wel lekker bij deze film, want als vrouw heb je natuurlijk niet per se een man nodig om je leven compleet te maken en/of gelukkig te zijn.

Heb jij Isn’t It Romantic al gezien?