de correspondent

Vandaag verschenen: Je hebt wél iets te verbergen – De Correspondent

Je hebt wél iets te verbergen van Maurits Martijn & Dimitri Tokmetzis is een resultaat van jarenlang grondig onderzoek naar het (levens)belang van privacy. Het boek is totstandgekomen in samenwerking met De Correspondent, waarvoor Martijn en Tokmetzis al jaren schrijven over privacy, surveillance en technologie. Wij voorspellen dat dit boek binnenkort bij menig Nederlander in de boekenkast staat.

corres_mm_dt_verbergen_front_cover_01

Volgens Martijn en Tokmetzis is privacy het meest bedreigde mensenrecht van deze tijd. In hun boek Je hebt wél iets te verbergen, dat sinds vandaag in de winkels ligt, laten ze de lezer daarom zien welke gegevens je allemaal weggeeft én aan wie. Belangrijker nog? Ze vertellen ons welke ingrijpende gevolgen dit heeft.

“Facebook weet bij wie je gisteren op bezoek ging
De Belastingdienst zag hoe je er kwam
Apple hield bij hoe lang je er bleef
Samsung hoorde wat je er zei
En Google wist al dat je het van plan was”

Je hebt wél iets te verbergen – Maurits Martijn & Dimitri Tokmetzis

Must Magazine mocht het boek al even inzien en wij kunnen alvast vertellen dat dit boek een absolute must-read is. Nadat wij er zelf allebei een halfjaar aan onderzoeksjournalistiek op hebben zitten, is dit boek niet alleen bijzonder bewonderenswaardig, maar kunnen wij ook als geen ander zien hoeveel werk en passie er in dit boek zit. Bovendien is het buitengewoon fantastisch dat deze onderzoeksjournalisten er – in tegenstelling tot vele anderen – in geslaagd zijn zoveel belangrijke feiten aan het licht te brengen. Wij zeggen: lezen dit boek!

Wil jij deze must-read ook in huis halen? Bestellen kan via deze link.