Must-sees tijdens Jonge Harten 2019

Op vrijdag 15 november start Jonge Harten Theater Festival Groningen 2019. Een week lang geniet je van theatervoorstellingen, elk op hun eigen manier bijzonder én een reden om na te denken, want zoals Jonge Harten het zelf omschrijft: “Theater is een ERVARING en hoe jij jouw zintuigen inzet tijdens deze ervaring is helemaal aan jou. Dus bij Jonge Harten zie je niet altijd theater dat ‘leuk’ is maar je wel tot denken aanzet. Voorstellingen die soms ongemakkelijk zijn, maar vaak des te meer herkenbaar. Voorstellingen die de wereld in al zijn kleuren laten zien en die je uitdagen je eigen persoonlijke kijk op die wereld te vormen.” Krijg je er al zin in? Wij wel! En daarom delen we graag onze aanraders met je.

Kill all Kids

We staan op de drempel van een grote ramp. Wie opgroeit in de 21ste eeuw, hoort bij de eerste generatie die de gevolgen gaat meemaken van de opwarming van de aarde, en de laatste die er nog iets aan kan doen. Een verontrustend en griezelig toekomstscenario, maar wees niet bevreesd: theatermakers Iona en Rineke hebben een idee. Een radicaal idee, dat hier en daar weerstand zal oproepen. Maar in hun sciencefiction muziektheatervoorstelling Kill All Kids benadrukken zij dat het onze enige uitweg is.

Bestel tickets

I am a poem

Choreografenduo Lunatics and Poets combineert dans en fashion.  Twee lijven in oversized jassen ontmoeten elkaar. Hun gezichten zijn onzichtbaar, hun identiteit is anoniem. In deze schaduwwereld staan de menselijke aanraking en het onzichtbare centraal. Als zoveel van wie we zijn wordt bepaald door hoe andere ons zien, hoe verhouden we ons dan tot wat er niet te zien is?

Bestel tickets

EL NACIMIENTO or [REBIRTH]

Ariah Lester is terug in een nieuwe explosie van kleur en emotie. Wees voorbereid op een persoonlijke en universele revolutie. Samen met danseres Aymará Parola wil hij harten openen. In EL NACIMIENTO or [REBIRTH], a Telenovela in 13 Acts, staan ze stil bij momenten waarop je weleens vast zit en nodigen je uit om jezelf opnieuw uit te vinden. Geïnspireerd op revolutionaire vrouwen als Nina Simone, Nina Hagen en de Maagd Maria, en met behulp van popmuziek en elementen uit verschillende volksdansen, zet dit Zuid-Amerikaanse duo je in beweging.

EL NACIMIENTO OR [REBIRTH] is een coproductie van Jonge Harten en CAMPO and Les Ballets C de la B.

Bestel tickets

Elastic Habitat

Elastic Habitat is een soort speeltuin. Een wereld waar je in rondwandelt, kruipt of rolt. Ontwerpers en performancemakers Helena Dietrich en Janneke Raaphorst ontwierpen sculpturen van textiel, die je kunt aanraken, waar je in kunt bewegen en die je zelf kunt aantrekken. Je kruipt letterlijk in de huid van één van deze denkbeeldige figuren. Zo kan je voor heel even iets of iemand anders zijn.

Bestel tickets

NEW: Festivaltickets

Kaarten voor het Jonge Harten Theaterfestival (uitsluitend e-tickets) zijn te koop via www.jongeharten.nl/kaarten en een uur voorafgaand aan de voorstelling op de desbetreffende locatie. Natuurlijk kun je voor elke voorstelling bij Jonge Harten los een kaartje kopen. Maar vind jij het moeilijk om een keuze te maken uit alle voorstellingen? Dan heeft Jonge Harten dit jaar iets nieuws! Een festivalticket. Met een festivalticket kun je verschillende voorstellingen gedurende het hele festival zien voor een heel lekker prijsje! Je kunt kiezen uit light (enthousiasteling),medium (fan) en bold (de diehard theaterfan!). Meer informatie & prijzen vind je hier.

Het Jonge Harten Theater Festival vindt van 15 tot en met 23 november plaats in Groningen. Meer informatie is te vinden op www.jongeharten.nl.