Karakters gaat ondergesneeuwde klassiekers opnieuw uitgeven

Het literaire platform Karakters lanceert een eigen boekenserie, en niet zomaar een boekenserie, maar ze gaan – in samenwerking met Uitgeverij Vrijdag – ondergesneeuwde klassiekers opnieuw uitgeven. Het eerste boek staat voor februari op de planning en dit zal het boek De poort van Japanse auteur Natsume Sōseki zijn.

Karakters over het initiatief:
“Jaarlijks verschijnen er in België en Nederland ruim 25.000 nieuwe boeken – van Nederlandse literatuur tot vertaalde boeken en wetenschappelijke publicaties. Hoewel al deze boeken met zorg worden uitgegeven, vindt maar een handvol van deze boeken een weg naar de lezer. Is het boek na een halfjaar nog niet opgevallen, dan moet het zijn plaats op de schappen van de boekhandel al snel opgeven voor weer een nieuw boek. Wij vinden het zonde dat er zo heel wat literaire werken niet meer beschikbaar zijn. Met die reden lanceren we nu onze eigen boekenserie.”

En daar kunnen wij het niet anders dan mee eens zijn! Wat een gaaf initiatief. We zijn ontzettend benieuwd welke boeken nog meer zullen volgen. Kun jij, net als ons, niet wachten en wil je alvast meer weten over Natsume Sōseki? Dan kun je hier alvast wat meer over hem en zijn werk lezen.

Voor meer over het initiatief of als je De poort gewoon al graag wilt pre-orderen, klik je hier.

We houden jullie uiteraard op de hoogte!