Kass Morgan is terug met ‘De Raven’

Wanneer Kass Morgan de schrijfster van de mega bekende serie The 100 een nieuw boek uitbrengt weet je eigenlijk al dat het een geweldig mysterieus verhaal zal worden. Maar ditmaal schreef Kass Morgan het boek niet alleen. Samen met schrijfster Danielle Page is Kass Morgan nu terug met het boek De Raven. Mijn verwachtingen zijn hoog, maken de twee schrijfsters mijn verwachtingen waar?

Wanneer Vivi Deveraux gaat studeren aan de Westerly Universiteit besluit ze dat dit een nieuwe kans is. Ze kan gaan en staan waar ze wil en ze moet genieten van haar studentenleven. Vivi krijgt op de eerste dag een uitnodiging voor een feestje van de sociëteit Kappa Rho. Na heel wat dubben of ze wel of niet moest gaan besluit ze toch een kijkje te nemen bij de op het oog normale sociëteit. Echter, Kappa Rho is allesbehalve een normale sociëteit, de meiden zijn namelijk heksen die zichzelf de Raven noemen. Scarlett heeft haar plekje in Kappa Rho vorig jaar al bemachtigt, maar wanneer dit jaar een oude bekende terugkeert zal Scarlett ondanks de rivaliteit met Vivi met haar moeten samenwerken om mysterieuze gebeurtenissen te onderzoeken. Ze moeten er alles aan doen om de Raven te redden.

Dit boek is een geweldige Highschool-drama

Amerikaanse sociëteit

Bij de woorden Amerikaanse sociëteit heb je mij al te pakken. Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in deze voor ons Nederlanders andere wereld. Mix dat met een fantasy thema met heksen en magie, dan heb je in mijn ogen automatisch al een must-read uitgebracht. Zoals je leest waren mijn verwachtingen dus hoog. De schrijfstijl was heel erg prettig om te lezen. Ik merkte dat ik door het boek vloog alsof de Raven zich als een film voor mijn ogen afspeelde. Het was spannend, grappig en ik vond de tweestrijd tussen Vivi en Scarlett heel interessant om te lezen. Je volgt echt de groei in de relatie tussen de twee Raven.

Met mijn enthousiasme kan je al merken dat dit boek mijn verwachtingen aan alle kanten heeft waargemaakt. Dit boek is een geweldige Highschool-drama met een vleugje magie en fantasy. Ik raad daarom iedereen aan dit boek te lezen.