Dit zijn de leukste kerstmarkten in Groningen

Nu december is begonnen, mogen we eindelijk ongegeneerd genieten van alle kerstfestiviteiten. En gelukkig krijgt ook Nederland steeds meer interessante kerstmarkten. Anna zet haar favorieten uit Groningen op een rijtje.

Zweedse Kerstmarkt

7 en 8 december, Groningen

Net als de afgelopen jaren wordt het tweede weekend in december in Groningen gekenmerkt door de gezellige Zweedse kerstmarkt, die naast kerst ook in het teken van Noordse landen staat. Wat wil een mens nog meer! De markt vindt plaats in de voormalige Suikerfabriek. Alles wat je voor je ziet bij Zweden en kerst komt hier samen in de vorm van tientallen stands. Het ultieme hygge-gevoel was nog nooit zo dichtbij.

Tickets: €6,50 (online) of €7,- (aan de kassa)

Meer info: www.zweedsekerstmarkt.nl

Photo by Lisa Fotios from Pexels

Sprookjesachtige Kerstmarkt in Helpman

13 december, Groningen

Dan een Kerstmarkt in Helpman (een wijk in de stad Groningen), iets specifieker: in en om Buurtcentrum De Helpen. Zowel in de tuin als in het gebouw van Buurtcentrum De Helpen zullen diverse kraampjes staan waar leuke cadeaus te koop zijn voor onder de kerstboom. Maar ook vele lekkernijen en warme chocolademelk of een heerlijk glas glühwein om even op te warmen.

Toegang: gratis

Meer informatie: Facebook

Photo by freestocks.org from Pexels

WinterWelVaart

20, 21 en 22 december, Groningen

Dit gezellige kerstfestival vindt dit jaar alweer voor de 13e keer plaats. WinterWelvaart draait om ruim twintig historische schepen die in het laatste weekend voor kerst aanmeren in de stad. Naast Groningen stad vind je deze schepen verdeeld over de maand december ook in andere steden in de provincie Groningen. Aan boord van de schepen kom je muziek, theater en kunst tegen. En ook op de kades is er genoeg te doen. Denk aan een knusse markt en een bijzondere kunstroute.

Meer informatie: www.winterwelvaart.nl