Blogmas 4: Kerstfilms om alvast mee in de kerststemming te komen

Hoewel het nog (maar) begin december is, mogen de festiviteiten rondom te kerstdagen wat ons betreft gewoon beginnen. Misschien heb jij de kerstboom ook al wel staan en probeer je net zoals wij alvast in de kerststemming te komen. Speciaal voor die mensen tippen wij alvast een paar oude én nieuwe kerstfilms, allemaal te vinden op Netflix.

Holidate
Een nieuwe titel dit jaar, met Emma Roberts, Luke Bracey en Andrew Bachelor in de hoofdrol. Als we de reviews moeten geloven, is de film behoorlijk slecht. Maar zeg nou zelf, hoe slechter de kerstfilm, hoe beter de kerststemming, toch?

Sloane en Jackson hebben er beiden een hekel aan om vrijgezel te zijn op vakantie, waar ze voortdurend worden geconfronteerd met het oordeel van hun bemoeizuchtige families. Als deze twee vreemden elkaar ontmoeten, beloven ze voor elke feestelijke gelegenheid van het komende jaar elkaars ‘holidate’ te zijn.

Kerstfilms Netflix tips
A Bad Moms Christmas
Lachen, gieren, brullen met onder andere Mila Kunis, Kristen Bell en Kathryn Hahn. Meer hoeven we er eigenlijk niet over te zeggen, ga die film gewoon zien. We garanderen je dat je je na die tijd fantastisch zult voelen. Oh, en kleine tip: Bad Moms heeft meerdere films…

‘A Bad Moms Christmas’ volgt de drie ondergewaardeerde en overbelaste vrouwen die zich opmaken voor de Super Bowl onder de moeders: Kerstmis. Alsof het creëren van de perfecte feestdag nog niet genoeg is, moeten ze ook nog hun eigen moeders tevreden zien te houden. Aan het einde van de rit krijgt het creëren van een speciale feestdag een geheel nieuwe betekenis.

Operation Christmas Drop
Nog een nieuwe naam in dit rijtje. Met zoveel kerstfilms op de markt is het natuurlijk lastig om origineel te blijven. De beschrijving van deze film sprak ons daarom wel aan. De hoofdrollen worden vertolkt door: Kat Graham, Alexander Ludwig en Virginia Madsen.

Congresassistente Erica Miller streeft naar een promotie en ziet af van een Kerst met het gezin om in opdracht van haar baas over de Stille Oceaan te reizen. Bij de landing op een luchtmachtbasis aan het strand komt ze in botsing met haar gids, kapitein Andrew Jantz, die weet dat het haar opdracht is de faciliteit te ontmantelen. Het huisdierenproject van de piloot – Operation: Christmas Drop, een decennia-oude traditie waarbij geschenken en voorraden worden geparachuteerd naar inwoners van afgelegen naburige eilanden – heeft ertoe geleid dat wetgevers zich afvragen of zijn eenheid te veel energie over heeft. Ondanks hun aanvankelijke tegengestelde doelen, wordt Erica langzaamaan milder.

 

Netflix must-see


Bridget Jones
Om de lelijke kersttruien-traditie in ere te houden, mogen deze films natuurlijk niet op ons lijstje ontbreken. Geen kerst zonder Mr Darcy, Bridget Jones en Daniel Cleaver (Colin Firth, Renée Zellweger en Hugh Grant).

Als Bridget 32 is geworden komt ze erachter dat ze nog niet veel heeft bereikt in het leven. Ze rookt, drinkt, is te dik en al eeuwen vrijgezel. Ze besluit een andere wending aan haar leven te geven, want alles en iedereen om haar heen heeft een perfect leven. Ze besluit te stoppen met drinken, roken en de vent van haar dromen tegen te komen. Haar belevingen houdt ze vanaf die dag bij in een dagboek.

The Holiday
Als je deze film nog nooit gezien hebt moet je nu direct stoppen met wat je aan het doen bent en deze film aanzetten. Jude Law is alvast een kadootje voor onder je kerstboom en ook Cameron Diaz, Kate Winslet en Jack Black doen er alles aan om jou in de kerststemming te krijgen. Deze film is gewoon genieten geblazen.

Amanda is een Amerikaanse die de nodige problemen in haar relatie ondervindt. Om even weg te zijn van al dit gezeur, ruilt ze gedurende de vakantie haar huis tegen die van een onbekende Engelse. Hierdoor komt ze in het leven van Iris en nemen ze tijdelijk elkaars leven over.

Wat is jouw favoriete kerstfilm?

Samenvattingen: Moviemeter