‘Koud als sneeuw’: Spiegeltje spiegeltje aan de wand is dit boek het beste van het land?

In een wereld vol met de welbekende sprookjes neemt schrijfster Gena Showalter ons mee in de wereld van Sneeuwwitje. Met Koud als sneeuw begint een nieuwe Young Adult Fantasy serie. Dat wekt natuurlijk per direct de vraag of dit boek dan natuurlijk het antwoord is op de vraag: “spiegeltje spiegeltje aan de wand is dit boek het beste van het land?”

In Koud als sneeuw volgen we de doodnormale tieners Everly (bozig en snel geprikkeld) en Hartly (goed als goud en altijd tegen iedereen aardig), zij wonen samen met hun moeder en stiefvader. Ze lijken in eerste instantie doorsnee tieners, totdat Everly erachter komt dat ze kan communiceren met spiegels. De spiegel laat haar een andere wereld zien, een wereld met appelbaby’s, meer spiegels, kwaad en goed. Alles laat Everly denken dat ze kijkt naar een wereld van Sneeuwwitje. Zelf heeft Everly een moedervlek in de vorm van een appel en zo lijkt deze nieuwe wereld ineens heel dichtbij te komen. Wanneer de moeder van Everly en Aubrey heel erg ziek wordt weet ze nog gauw te vertellen dat Everly en Hartly terug moeten naar de wereld waar ze eigenlijk vandaan komen. Dan rest Everyly nog één vraag, als zij uit een wereld komt waar Sneeuwwitje de rode draad is, wie is zij zelf dan in dit verhaal?

En trust me je wilt weten hoe dit verder gaat…

Oké ik wil natuurlijk nul punt nul spoilers geven en daarom was het schrijven van een recensie nog best lastig. En trust me je wilt weten hoe dit verder gaat. Gena Showalter weet een prachtige wereld te creëren waar je direct helemaal in wordt gezogen. Er is liefde (ik bedoel het verhaal van Sneeuwwitje betekent natuurlijk: prins charming!), er is bedrog, er wordt gevochten. Kortom het is een baksteen van een boek, heerlijk dik, maar deze wil je absoluut in één ruk uitlezen.

Dit boek ga je geweldig vinden, helemaal nu Halloween voor de deur staat!

Geeft mijn mega enthousiaste recensie nu ook direct antwoord op de vraag: “Spiegeltje spiegeltje aan de wand is dit boek het beste van het land?”. Ik denk dat ik met zekerheid kan antwoorden dat dit absoluut één van de beste fantasy boeken is die ik in tijden heb gelezen. Dit boek ga je geweldig vinden, helemaal nu Halloween voor de deur staat!

Gena Showalther
Koud als sneeuw
ISBN 9789402705935
Harper Collins
Vanaf juli 2020 in de boekhandel