Las Chicas del Cable must-see netflix serie

Dit vond Laurine van Las Chicas del Cable op Netflix

Spaanse series op Netflix worden steeds populairder, na La Casa de Papel en Élite wil ik het vandaag hebben over Las Chicas del Cable (Cable Girls in het Engels). Voor een studente Spaans, zoals ik, is er dan ook niets beter dan een combinatie van Netflix kijken entegelijkertijd nog iets bijleren. Ik vertel je wat ik vond van deze serie!

door Laurine

Hier gaat Las Chicas del Cable over

Madrid in de jaren ‘20: vier vrouwen met heel verschillende achtergronden worden
aangenomen in een succesvolle telefoonmaatschappij. Ondanks hun eigen achtergrond,
verleden en problemen hebben de vier nieuwe vriendinnen allemaal hetzelfde doel: vrij zijn.

Spanje in de jaren ’20 en sterke vrouwen

De sfeer van deze serie is heel verfrissend in het film- en serielandschap. Het stereotype moderne Amerika wordt verruilt voor de charmante setting van Spanje in de jaren ‘20. Een reis door tijd naar een wereld met oldtimers, geen internet, mooie kleren en verzorgde kapsels. Nog een opvallend verschil met de feministische tijd waarin we nu leven is de ongelijke verhouding tussen mannen en vrouwen.

‘Het stereotype moderne Amerika wordt verruilt voor de charmante setting van Spanje in de jaren ‘20’

Eerst vond ik dit een beetje controversieel om te kijken, maar uiteindelijk is het een waarheidsgetrouwe representatie van de situatie enkele decennia geleden. Bovendien is het een goede​ reminder ​om dankbaar te zijn voor de rechten die we nu hebben als vrouw. Overigens zijn de personages sterke vrouwen met een eigen wil die onafhankelijk willen zijn, dat is wat hen uiteindelijk verbindt.

Las Chicas del Cable must-see netflix serie

Een wereld zonder internet, social media en smartphones

Een ander boeiend element van deze serie is de vooruitgang binnen de technologie. Af en toe wordt ook de achtergrond van de telefoonmaatschappij belicht: de uitvindingen en het politieke spel dat hiermee gepaard gaat. Ik denk dat het heel waardevol is voor jongeren van nu, die zijn opgegroeid met al deze technologische voorzieningen en ze als vanzelfsprekend beschouwen, om een glimp te zien van een wereld zonder smartphones, internet en social media.

‘Helaas is er wel één element dat de historische sfeer verstoord: de muziek’

Helaas is er wel één element dat de historische sfeer verstoord: de muziek. De talrijke bedrijfsfeestjes worden vergezeld van een instrumentale versie van hedendaagse popmuziek. Best wel leuk, alleen een beetje vreemd in deze setting. Het haalt je uit het verhaal en brengt je weer naar het jaar 2019. Jammer, misschien kan men in de toekomst toch beter charmante jazzmuziek gebruiken?

Mijn oordeel over de serie

Ondanks het minpuntje betreffende de muziek is ​Las Chicas del Cable​ een boeiende meidenserie vol leugens en geheimen en dat allemaal in een prachtig decor. Zeker het proberen waard!

Heb jij Las Chicas del Cable al gezien?