favoriete-boeken-2017-laurine

Laurine’s favoriete boeken van 2017

In 2017 kwamen een heleboel nieuwe boeken uit en mocht je nu door de bomen het bos niet meer zien, geen zorgen. Vandaag deel ik mijn vijf favoriete boeken van het voorbije jaar. Elk van deze boeken raad ik je aan om te lezen, omdat ze elk op hun eigen manier mijn hart gestolen hebben.

The One Memory of Flora Banks – Emily Barr

Aan dit boek heb ik echt mijn hart verloren. Het is echt een prachtig verhaal over opgroeien en op je eigen benen staan. Flora voelt zich letterlijk een tienjarige in een volwassen lichaam, maar dit is toch iets waar veel tieners zich in kunnen verplaatsen. Opgroeien gaat snel en soms ben je niet helemaal zeker op je daar wel klaar voor bent. Een hartverwarmend verhaal met een mooie boodschap en een vleugje humor dat ik iedereen aanraad! Lees hier mijn volledige recensie.

‘Een hartverwarmend verhaal met een mooie boodschap en een vleugje humor dat ik iedereen aanraad!’

De zeventienjarige Flora Banks heeft geen kortetermijngeheugen meer. Sinds haar tiende kan ze geen nieuwe herinneringen maken. Met een notitieboekje en de woorden ‘be brave’ op haar hand, herinnert ze zichzelf om de paar uur wie ze is en waarom haar geheugen beperkt is. Gelukkig heeft ze haar vriendin Paige die haar door dik en dun steunt.

Totdat Flora op een avond Drake, het vriendje van Paige, zoent. De avond voor hij vertrekt naar Svalbard… Op magische wijze herinnert Flora zich de kus, waardoor ze overtuigd is dat Drake haar geheugen kan herstellen. Ze gaat hem in haar eentje achterna naar het verre Noorden met niets meer dan een paar notities en een warme jas. Maar als ze aankomt op Svalbard is niets wat het lijkt en moet Flora moedig zijn als ze de waarheid over zichzelf achterhaald.

Wij Leugenaars – E. Lockhart

De volgende is ook echt een topper! Het verhaal heeft meerdere lagen en vertelt over prestatiedruk, hebzucht, familiegeheimen en vooral leugens. Het duurt misschien even voordat je helemaal in het verhaal zit door de vele personages en de mysterieuze sfeer. Maar het einde is het echt helemaal waard! Wij Leugenaars is een fascinerende pageturner met een ingenieus plot. Lees hier mijn recensie.

‘Een fascinerende pageturner met een ingenieus plot’

Cadence is de oudste kleindochter van de machtige familie Sinclair. Elk jaar brengt ze de zomer door op het privé-eiland van haar opa. Heerlijke vakanties met haar neef Johnny, nicht Mirren en de knappe buitenstaander Gat. Ze vormen een hechte club; ‘de leugenaars’. Tijdens hun vijftiende zomer worden Cadence en Gat verliefd op elkaar. En dan gebeurt er iets onomkeerbaars. Nu is Cadence na twee jaar afwezigheid voor het eerst terug op het eiland. Geteisterd door zware migraine probeert ze te achterhalen wat er die zomer is gebeurd. Haar familie zwijgt in alle talen. Langzaam komen de herinneringen boven, maar ook de leugens en familiegeheimen.

De Vuurvogel-trilogie – Claudia Gray

De trilogie bestaat uit Duizend Stukjes Van Jou, Tienduizend Hemels Boven Jou en Een Miljoen Werelden Met Jou.

Deze trilogie is een echte aanrader voor alle science-fiction fans. Claudia Gray neemt je mee op een avontuurlijke reis doorheen talrijke verwonderlijke dimensies, die je keer op keer weer doen dromen. Het verhaal blijft vernieuwend door de hele trilogie heen en je ziet de personages echt groeien. De boeken zitten boordevol onverwachte wendingen, waardoor je ze niet meer wil wegleggen.

‘Het verhaal blijft vernieuwend door de hele trilogie heen’

De ouders van Marguerite Caine zijn beroemde baanbrekende wetenschappers. Hun laatste uitvinding? De Vuurvogel, een apparaatje waarmee je tussen verschillende dimensies kunt reizen en het lichaam kunt overnemen van je andere ik in een parallel universum. Het klinkt als sciencefiction, maar voor Marguerite is het realiteit. Helemaal wanneer haar vader wordt vermoord en de moordenaar – de briljante onderzoeksassistent Paul – naar een andere dimensie vlucht. Ze twijfelt geen moment en gaat achter hem aan…

favoriete-boeken-2017-laurine

The Last Beginning – Lauren James

Dit is nog een heerlijk science-fiction boek! The Last Beginning is het vervolg op The Next Together, maar je kan ze ook afzonderlijk lezen. Het fijne aan dit verhaal is dat het een goed tempo heeft en het leest als een trein. Geen enkele bladzijde verveelde me. Wat hier ook bij hielp was de humoristische schrijfstijl van Lauren James, dat me vaak helemaal opvrolijkte tijdens het lezen. Verder is het een uniek en spannend verhaal over tijdreizen met een hoog feelgood-gehalte! Lees hier mijn recensie.

‘Geen enkele bladzijde verveelde me’

Zestien jaar geleden, schokte de wereld van een schandaal en de tieners Katherine en Matthew verdwenen zonder enig spoor van de aardbodem. Nu is dochter Clove Suttcliffe vastberaden om ze te vinden, maar door hun geheim te onthullen, zou ze mogelijk de wereld kunnen vernietigen en Ella, de liefde van haar leven, verliezen. Aan de hand van de tijdmachine, die haar ouders bouwden, reist Clove de geschiedenis af in de hoop de ramp te kunnen voorkomen. Kan ze de geschiedenis veranderen zonder schade aan te richten en zo haar ouders redden?

Everlife-serie – Gena Showalter

Deze serie bestaat uit Eerste Leven en Levensbloed. Het laatste deel, Eeuwige Leven, komt volgend jaar uit.

En de laatste in dit lijstje is nog een sterk science-fiction verhaal, namelijk de Everlife-serie van Gena Showalter. Dit verhaal speelt zich af in een bijzondere wereld die veel verschilt van de onze, maar het verschilt ook weer niet zo veel, waardoor het verhaal toch realistisch aanvoelt. Dit verhaal wist me te bekoren door al de actie en de spanning, maar ook doordat je merkt dat de auteur alles tot in de puntjes heeft uitgewerkt. Alle puzzelstukjes kloppen. Ik kijk heel erg uit naar het derde deel, Eeuwige leven, van deze serie!

Iedereen moet kiezen waar hij na zijn dood heen wil. Wordt het Troika of Myriad? De twee rivaliserende rijken bestrijden elkaar op leven en dood, en beide hebben hun zinnen gezet op de zeventienjarige Tenley Lockwood… Hoewel Tenleys ouders haar al – voor veel geld – aan Myriad hebben beloofd, weigert ze haar handtekening te zetten. Troika en Myriad zetten echter hun beste krachten in om haar over te halen: twee zéér aantrekkelijke jongens die haar op alle mogelijke – en onmogelijke – manieren proberen te overtuigen. Maar dan mengt zich nog iemand in de strijd, iemand met heel wat minder goede bedoelingen…

Dit waren mijn favorieten van het jaar. Deze week lees je ook nog en blogpost over de favoriete boeken van Paula. Van welke boeken heb jij genoten het afgelopen jaar?