favoriete boeken 2018 laurine

Laurines favoriete boeken van 2018

Paula vertelde je al over haar favoriete boeken van 2018, vandaag ben ik aan de beurt. Deze vijf boeken – van De Stad der Blinden tot The Loneliest Girl In The Universe – waren mijn favorieten van het jaar. Kijk mee.

door Laurine

1. De Stad Der Blinden (Blindness #1) – José Saramago

‘Ik ben blind’, deze drie simpele woorden vormen het begin van het spannende en meeslepende verhaal De stad der blinden, waarbij een oncontroleerbare epidemie van blindheid, de witte ziekte genaamd, uitbreekt. De ziekte verspreidt zich onwaarschijnlijk snel en uit wanhoop en angst voor besmetting besluit de regering de blinden te isoleren in een voormalig gekkenhuis. Daar breekt de hel helemaal los en dan rest alleen nog maar de vraag of de mensheid nog te redden valt.

Dit verhaal gaat mij ongetwijfeld nog mijn hele leven bijblijven. Een ongelooflijk verhaal dat je echt aan het denken zet. Bovendien is de onderliggende boodschap tijdloos en zeker voor onze huidige maatschappij nog zeer relevant. Het verhaal gaat over elkaar zien en zorg dragen voor je medemens en niet blindelings langs een vreemde voorbijlopen. Iets waar we tegenwoordig nog wel wat van kunnen opsteken.

Lees hier mijn recensie over het boek

2. Duizend Hoog (Duizend Hoog #1) – Katherine McGee

In 2118 is New York de stad van innovatie en dromen. Iedereen wil iets, en iedereen heeft iets te verliezen. Maar dan springt een meisje van een duizend-verdiepingen-tellende toren in Manhattans Upper East Side. Haar dood brengt een schandaal aan het licht dat zowel de elite op de bovenste verdieping als de gewone bewoners van de laagste verdiepingen aangaat. In deze wereld wordt ‘wie hoog klimt kan laag vallen’ wel heel letterlijk…

Ik had lang getwijfeld voor ik deze boekenreeks een kans gaf, maar die twijfels waren volledig onterecht. Deze trilogie leest heerlijk weg en neemt je helemaal mee in z’n futuristische high-class wereldje. Een aanrader als je een boek wil dat heerlijk wegleest!

Recensie: Torenhoog (Duizend Hoog #3) - Katharine McGee

Lees hier Paula’s recensies over Duizend Hoog, Duizelingwekkende Hoogte en Torenhoog

3. Blogboek – Kelly Deriemaeker

Velen voelen zich geroepen om een blog te beginnen, weinigen houden het langer dan enkele maanden vol. Of je nu plannen hebt om jouw droomblog uit de grond te stampen of vindt dat jouw bloggoesting een flinke boost kan gebruiken: het Blogboek bundelt alle kennis die longtime blogster Kelly Deriemaeker de afgelopen veertien jaar verzamelde, en laat je achter met een hoop inspiratie, tips en tricks van andere succesvolle bloggers, frisse ideeën en vooral veel goesting om zelf aan de slag te gaan.

Gewoonlijk lees ik niet zo snel een non-fictie boek. Maar ik hoorde veel goeds over dit boek en aangezien ik inmiddels al een tijdje blog, was ik wel benieuwd of er ook daadwerkelijk nuttige tips zouden instaan. En dat was zeker het geval. Bovendien wakkert het ook veel inspiratie en enthousiasme aan!

4. Tik Tak – Chris McGeorge

Als 11-jarig jongetje loste Morgan Sheppard de moord op zijn wiskundeleraar op, terwijl iedereen dacht aan zelfmoord. Nu, 25 jaar later, wordt hij wakker, geboeid aan een bed in een onbekende hotelkamer, met vijf vreemden die ook net ontwaken. In de badkamer ligt een lijk. Op de tv verschijnt een man met een masker op. Sheppard krijgt de opdracht om binnen 3 uur de moord op te lossen, anders zal iedereen sterven. De moordenaar blijkt een van de aanwezigen te zijn, maar het is onduidelijk wie…

Ja ja, ook een thriller in dit lijstje! Het klassieke thriller plot krijgt een twist doordat de moordenaar en inspecteur zich in dezelfde kamer bevinden. En dat is niet de enige twist in het verhaal, bereid je voor op een heuse ommezwaai halverwege het boek!

Lees hier mijn recensie over het boek

5. Ver Van De Boom – Robin Benway

Het verhaal gaat over drie tieners; Maya, Grace en Joaquin. Elk leiden ze heel verschillende levens die elkaar in een andere wereld nooit zouden kruisen. Maar dat doen ze toch wel, want alle drie zijn ze met elkaar verbonden door hun biologische moeder. Ieder van hen heeft zijn eigen problemen: Maya worstelt met haar uiterlijke verschillen ten opzichte van
haar roodharige adoptiegezin, terwijl Joaquin nog steeds wanhopig op zoek is naar een familie die hem wil adopteren. En dan is er Grace, die een sterke drang voelt om op zoek te gaan naar de vrouw die hen op deze wereld heeft gezet. Samen gaan de drie op zoek naar antwoorden op de vragen waar ze al hun hele leven mee worstelen. Wat bepaalt wie je bent?


Ik ben al jaren fan van Robin Benway, want na al die verschillende boeken die ik al van haar heb gelezen, heeft ze me nog nooit teleurgesteld. Maar Ver van de boom is veruit mijn favoriet! Het boek geeft niet alleen de verschillende aspecten van adoptie weer, maar het is vooral ook een oprecht en ontroerend verhaal.

Lees hier mijn recensie over het boek

favoriete boeken 2018 laurine

6. One Of Us Is Lying – Karen M. McManus

Vijf leerlingen van Bayview High moeten voor straf nablijven. Een van hen, Simon, zal het klaslokaal echter nooit verlaten … Voor het uur om is, is hij dood. Alle vier medeleerlingen hebben een motief. Wie heeft het gedaan? Een ding is zeker: één van ons liegt…

One of us is lying of Een van ons liegt (zoals de Nederlandse vertaling luidt) is een heerlijk high school verhaal dat vlot wegleest. Moord, leugens, mysterie, drama en liefde, dit verhaal heeft het allemaal!

7. The Loneliest Girl In The Universe – Lauren James

Romy Silver is de enige overlevende op een ruimteschip van NASA met als missie een nieuwe kolonie te stichten op een nieuwe planeet honderden lichtjaren verwijderd van de Aarde. Haar eenzame lot lijkt bezegeld tot ze het bericht krijgt dat er een tweede ruimteschip onderweg is naar haar. De enige passagier is een jongen genaamd J. Romy kijkt steeds meer uit naar zijn e-mails, ook al duurt het maanden voor ze haar bereiken. Ze begint ook
steeds meer te verlangen naar het moment waarop ze J. eindelijk kan ontmoeten. Maar ondertussen moet ze proberen te ontdekken wat de vreemde berichten van aarde betekenen. Sommige dingen zijn erger dan alleen zijn…


Lauren James behoort tot mijn favoriete schrijvers, hierdoor waren mijn verwachtingen voor haar laatste ook best hoog en ik was eerst niet zeker of het haar zou lukken om die in te lossen. The loneliest girl in the universe heeft op het eerste zicht niet zo’n unieke verhaallijn en het klinkt ook niet zo spannend. Toch heeft dit boek een plaats verdient in dit lijstje.

Lees hier mijn recensie over het boek

Alvast een fijn 2019! Laat hieronder weten wat jouw favoriete boeken waren dit jaar.