Kopenhagen

De leukste hotspots in Kopenhagen

Omdat Kopenhagen zeker een stedentrip waard is, deel ik graag mijn favoriete plekjes met jullie. Zelf ben ik er inmiddels 3 keer geweest.

IMG_3577

The best way to start the day

Het ontbijt is misschien wel mijn favoriete maaltijd van de dag. Vooral als ik hier lekker lang over mag doen. In Kopenhagen heb ik inmiddels twee favoriete plekken om een goed ontbijt te scoren.

Meyers Bageri

Deze bakkerij zit in één van de leukste straten van de stad: Jægersborggade. De straat bevindt zich in de wijk Nørrebro (net buiten het centrum), een gezellige buurt met veel studenten en jonge gezinnen. Ik kan deze wijk, en vooral de Jægersborggade van harte aanraden. Deze zit namelijk vol met schattige boetiekjes en leuke (koffie)barretjes. Mijn favoriet van Meyers Bageri? Het kaneelbrood.

Jægersborggade 9
2200 København N

IMG_3531

Conditori & Cafe H.C. Andersen

Een andere bakkerij die het bezoeken waard is, is Conditori & Cafe H. C. Andersen. Inderdaad, vernoemd naar de beroemde Deense sprookjesschrijver Hans Christian Andersen. In deze schattige bakkerij moet je echt even vragen om Deense koek met een kop koffie, want ik beloof je: dat wil je niet missen!

H. C. Andersens Blvd. 15
1553 København K

Cultuur snuiven

Mijn vakanties zijn niet compleet zonder het bezoeken van een paar musea. In Kopenhagen bezocht ik Designmuseum Danmark en Statens Museum for Kunst. In deze musea kom je naast veel Deense kunst en Deens design ook veel kunst tegen uit de rest van Europa. Vooral als je van een mix tussen oude en hedendaagse kunst uit Europa houdt, is het Statens Museum for Kunst wat voor jou. Ben je meer benieuwd naar het prachtige Deense design waar het land om bekend staat? Breng dan een bezoek aan Designmuseum Danmark.

Designmuseum Danmark
Bredgade 68
1260 København K
Statens Museum for Kunst
Sølvgade 48-50
DK-1307 København K

image1-1

Een andere manier om te genieten van Deens design is het bezoeken van het prachtige warenhuis Illums Bolighus. Dit fantastische warenhuis is goed voor uren vermaak. Zeker als je net als ik kan genieten van de altijd perfecte interieurs die voorbij komen in Scandinavische series is dit warenhuis echt voor jou. Even verderop in de straat vind je Hay House. Een genot van iedereen die weg is van het eveneens Deense designmerk Hay.

Amagertorv 10
1160 København K
Østergade 61
1100 København K

IMG_3721

Take a break

Na een dag vol musea en design of een heerlijke wandeling door Christianshavn is het fijn om even neer te strijken in één van de vele ‘hygge’ cafeetjes. Ga als echte toerist bijvoorbeeld voor het echte Deense smørrebrød in Nyhavn. Of loop één van de vele zijstraatjes in en zoek naar een gezellig plekje om ongehaast een uurtje te zitten. Eén van mijn favoriete plekjes is Cafe Flottenheimer. Je kunt hier, net als op veel andere plekken in de stad, heerlijk brunchen, ongestoord lunchen en eindeloos borrelen.

Nyhavn
København K
Skindergade 20
1159 København K

IMG_3723

IMG_3789

Copenhagen by night

Als je net als ik in de winter naar Kopenhagen gaat, is het goed om te weten dat het rond 16.00 al donker begint te worden (of zelfs al is!). Gelukkig weten de Denen goed hoe ze hun stad gezellig moeten maken en daarom is dit totaal geen probleem. Een bezoek aan Tivoli Gardens is een absolute must. Zelf was ik hier met oudjaarsavond en dit was in één woord magisch. Helaas is het park de komende maanden gesloten. In het voorjaar gaan ze weer open en ik kan me voorstellen dat dit op een warme zomeravond ook ontzettend leuk is.

IMG_3643

IMG_3644

Extra tip: huur fietsen! Kopenhagen is één van de veiligste steden in de wereld om te fietsen. Hiernaast is het ontzettend leuk om de stad op deze manier te verkennen. En ook is het praktisch, in een paar dagen zie je zo de hele stad!