kerst

De leukste ‘must-do’s’ in de weken voor kerst

Al weken kijken we er naar uit: kerst. Of: vakantie. Het is maar net hoe je het bekijkt. Nu kerst voor het eerst in lange tijd niet midden in de week start, bestaat meteen het eerste weekend van de vakantie al uit heel veel eten en gezelligheid. Maar wat doen we in de weken hiervoor?

1. Schaatsen op de Grote Markt in Groningen (ergens anders in Nederland mag natuurlijk ook)

Als echte Stadjer kan een rondje op de ijsbaan op de Grote Markt in Groningen natuurlijk niet ontbreken. Sterker nog, we zetten deze tip gewoon bovenaan de lijst. Ik weet niet of dit iets is dat alleen door ‘noorderlingen’ wordt begrepen, maar ons maakt een middagje schaatsen helemaal in winterse sferen. Bovendien heeft schaatsen iets romantisch en dat is altijd fijn.

via GIPHY

2. Bezoek een kerstmarkt (dûh)

Je hoeft op Facebook maar ‘kerst’ in te typen en door heel Nederland verschijnen gezellige evenementen waar je dagen door kan brengen. En zeg nu zelf: wat is kerst eigenlijk nog zonder kerstmarkt? Zoek een leuke uit bij jou in de buurt, sleep je vriendin, vriend, moeder of zus mee en GENIET!

3. Een familiebezoek brengen aan de bioscoop

In deze maand verschijnen niet veel nieuwe, maar de films die wel verschijnen, zijn zeker de moeite waard. Een week geleden plaatsten we dit artikel met de 4 beste films van dit moment. Plan een avondje vrij, kies een bioscoopmaatje of ga een keer alleen in het donker zitten. Zolang jij maar optimaal kan genieten van een avondje film.

via GIPHY

4. Blijf een hele dag in bed liggen

Uit ervaring weten wij dat het erg lastig is om een complete dag vrij te plannen. Maar… we weten ook hoe goed het voor je is om dit zo nu en dan toch te doen. En wanneer kan dit beter dan tijdens de donkere dagen voor kerst. Zorg dat je echt helemaal niks en laat bij voorkeur je telefoon en laptop even uit staan. Kruip op de bank onder een dekentje, lees in een dag een heel boek uit of binge-watch een van je favoriete series.

5. Compleet losgaan op je favoriete kerstmuziek

Eigenlijk kan het alleen in december: ongegeneerd kerstmuziek luisteren. Maak daar dan dus ook optimaal gebruik van! Mijn favoriete playlist vind je hieronder.