kerst

Blogmas 9: De leukste ‘must-do’s’ in de weken voor kerst (thuisblijf-editie)

Al weken kijken we er naar uit: kerst. Of: vakantie. Het is maar net hoe je het bekijkt. Jammer genoeg vieren we kerst dit jaar thuis. Maar dat betekent niet dat er niks te doen is.

1. Een ‘huis’bezoek brengen aan de thuisbioscoop

Je eigen huiskamer omtoveren tot bioscoop is natuurlijk een kleine moeite. Bovendien kun je in je eigen woonkamer dragen wat je wil én kun je het zo comfortabel maken als dat je zelf wil. Gooi overal dekens neer, verzamel alle kussens uit je huis. Prik een datum met je huisgenoten en ga er even goed voor zitten. Popcorn maak je ook thuis en filmaanbod is er ook genoeg. Waar wacht je nog op???

 

via GIPHY

2. Blijf een hele dag in bed liggen

Uit ervaring weten wij dat het erg lastig is om een complete dag vrij te plannen. Maar… we weten ook hoe goed het voor je is om dit zo nu en dan toch te doen. En wanneer kan dit beter dan tijdens de donkere dagen voor kerst. Zorg dat je echt helemaal niks en laat bij voorkeur je telefoon en laptop even uit staan. Kruip op de bank onder een dekentje, lees in een dag een heel boek uit of binge-watch een van je favoriete series.

3. Compleet losgaan op je favoriete kerstmuziek

Eigenlijk kan het alleen in december: ongegeneerd kerstmuziek luisteren. Maak daar dan dus ook optimaal gebruik van! Mijn favoriete playlist vind je hieronder.

4. Wandelen met podcasts óf kerstmuziek

De winter begint al een beetje door te breken en het is buiten lekker fris. Trek dus je favoriete handschoenen aan, speur je muts weer op, ga voor de dikste jas die je kunt vinden en ga lekker naar buiten! Wij vinden het heerlijk om een ommetje te lopen terwijl we naar een podcast of muziek te luisteren. Je raakt op die manier zelfs een beetje het tijdsbesef kwijt waardoor je zo een uur aan het lopen bent. Goed voor je lichamelijke én mentale gezondheid.

Wat doe jij tijdens de weken voor kerst?