literairkwartet

Het Literair kwartet hoort deze winter thuis op het verlanglijstje van elke boekenwurm

In het najaar van 2015 plaatste schrijver & illustrator Iris Boter voor het eerst één van haar portretjes op Twitter en Facebook. Eén van de reacties die Iris hierop ontving was van boekenliefhebber William Hartman. Samen ontwikkelden ze de eerste versie van het Literair kwartet. Sinds vorige week donderdag (3 november 2016) ligt in samenwerking met uitgeverij Ambo|Anthos de hernieuwde versie in de winkel.

literairkwartet

Het Literair kwartet bestaat uit 13 categorieën en dus 52 verschillende kaarten. Elk kwartet bevat een verrassende categorie waarin steeds vier schrijvers centraal staan. Categorieën die zoal voorbijkomen zijn: ‘Schrijvers met een hondje’, ‘Ladykillers’, ‘Verplichte kost’, ‘Mopperkonten’ en ‘Kort van stof’. Hoewel ik zelf wellicht de schrijvers iets anders had verdeeld of andere categorieën had toegevoegd, moet ik zeggen dat ik bijzonder blij wordt van dit gezellige gezelschapspel voor de komende winter.

Ik heb dit spel natuurlijk al even gespeeld en tijdens het spelen kwam ik er achter dat dit spel niet alleen ontzettend leuk is, maar ook leerzaam kan zijn. Dit is een absolute must-have voor iedereen die van lezen en van de Nederlandse literatuur houdt. Kan jij de juiste schrijvers in de goede categorie plaatsen en de meeste kwartetten verzamelen? En zeg nou zelf, dit is toch hét cadeau voor in de schoen of onder de kerstboom voor elke boekenwurm?

Het Literair kwartet kost €9,99 en bestel je hier.