Met deze 5 boeken maak jij je goede voornemens waar

Het nieuwe jaar is begonnen en dat betekent dat de meeste van ons een paar goede voornemens hebben opgesteld. Wil jij net als ik financieel volwassen worden, gezonder eten, meer bewegen, vaker naar buiten en mindful werken? Met deze 5 boeken lukt je dat vast!

Unf*ck je financiën – Melissa Browne

Financieel volwassen worden. Volgens mij is dat een doel waar iedere starter naar streeft. Het is meer financieel onafhankelijk zijn. Het gaat om verantwoordelijkheid nemen, een goede planning en een duidelijk stappenplan. Dit fijne boek van Melissa Browne heeft me zeker verrast. Al na een paar hoofdstukken was ik geïnspireerd om ook eens mijn eigen budgetplan na te trekken. Een perfect boek om het nieuwe jaar mee in te gaan.

Gewoon gezond – Karolien Olaerts

Oké. Ik weet het. Ik geef het toe. We worden overspoeld met kookboeken. Tegenwoordig heeft iedereen een eigen definitie van wat gezond eten is. Dit boek bevat geen vermageringsdieet. Ook geen ontgiftingskuur. En al zeker geen opgelegd programma dat een begin en een einde kent. Dit boek is wél een gids voor een gezonde levensstijl, op jouw lijf geschreven. Met duidelijke achtergrondinformatie en heerlijke recepten die je kunnen helpen bij het ontwikkelen van een persoonlijke eetfilosofie.

Yoga with Adriene

Een kleine afwisseling, want Yoga with Adriene is geen boek. Wel een YouTube-kanaal. En omdat het alles met goede voornemens te maken heeft, wil ik het toch even met jullie delen. Afgelopen week ben ik namelijk begonnen met de 30 dagen challenge van Adriene. Iedere dag een aflevering yoga voor 30 dagen op rij. Niet alleen sta je meer stil bij wat je doet, oefen je ademhaling en rust. Ook beweeg je iedere dag in ieder geval een halfuur. Samen met een wandeling of je gebruikelijke work-out is dat toch mooi meegenomen. Ik raad haar kanaal zeker aan. Het is een laagdrempelige stap naar bewustwording én beweging. Het enige wat je nodig hebt is motivatie.

Mindful in de natuur – The Mindfulness Project

Meer naar buiten? Dat kan nooit verkeerd zijn. Zeker in deze donkere maanden kan je lichaam wel wat extra daglicht gebruiken. Wandel, fiets, ontdek. Bijvoorbeeld met dit fijne boek. Het helpt je stilstaan bij wat je om je heen ziet. Laat de stress achter in het bos en leer hoe je mindful in de natuur kunt worden.

Creative flow – Jocelyn de Kwant

Last but not least: dit boek van Flow-redacteur Jocelyn de Kwant leert je mindful te zijn/worden. Zit je altijd in je hoofd? Ren je van de ene taak naar de andere? Ben je non-stop aan het plannen en heb je geen moment voor jezelf? De eenvoudige, creatieve oefeningen in Creative flow stimuleren je om mindful te leven en creatiever te zijn.

Meer non-fictie? 
Ga naar onze verzamelpagina en vind recensies, een gift-guide en meer interessante non-fictie feitjes!