thrillers-herfst

Met deze 7 thrillers kun je de hele herfst blijven huiveren

Halloween is inmiddels alweer even voorbij, maar dat weerhoudt ons er niet van om nog even door te gaan met huiveren. Kruip weg onder een lekker kleedje op de bank, steek wat kaarsen aan en zet een grote kop thee. Deze 7 films, beschikbaar via Netflix, zijn heerlijk voor de herfst.

22 July

Deze film gaat over de aanslag in Noorwegen op 22 juli 2011. Deze Netflix-remake tipt natuurlijk niet aan de Noorse film, maar is een goed alternatief. Zorg wel even dat je deze film pas kijkt als je stabiel en lekker in je vel zit, want anders is het niet te doen.

The Girl on the Train

Sinds een paar maanden staat deze film eindelijk op Netflix. 6 oktober 2016 verscheen de film in de bioscoop. Gebaseerd op het gelijknamige boek en vergelijkbaar met bijvoorbeeld Gone Girl. Deze film is onverwacht en zit vol interessante personages.

Contratiempo

Deze Spaanse thriller volgt een man en zijn geheimen. Alles wat je niet verwacht, gebeurd. Alles wat je wel verwacht, komt nooit ter sprake. Je moet er van houden. En dat doe ik. Niemand is te vertrouwen. Niemand.

thrillers-herfst

Anon

Een huiveringwekkend toekomstbeeld. Dat is wat deze film schetst. Dave Eggers, move over. Want Anon raast met heel wat stappen voorbij The Circle. Een ding is zeker. Als deze film waarheid wordt, kunnen maar weinig mensen overleven. Zoveel prikkels en berichten kan niemand aan.

What Happened to Monday?

Ook deze film toont een futuristisch beeld van de wereld. Al komt ‘ie meer in de buurt van bijvoorbeeld Orphan Black. Ik ben geen fan van films en series die niet onderhoudend genoeg zijn. Als er niets gebeurt, haak ik al snel af. Maar deze film is bijna té onderhoudend. Ik houd niet meer bij wat er nu wel en niet gebeurd. Twee uur lang op het puntje van je stoel en je daarna afvragen wat je net gezien hebt. Dat is deze film.

You Get Me

En weer heel wat anders. In de categorie: verliefde tiener heeft onenightstand en ontwikkelt zich als stalker. Origineel is het niet. En ook het acteerwerk en de dialogen zijn niet heel hoogwaardig. De film is duidelijk voor een jong en simpel publiek gemaakt. Vermakelijk is ‘ie gelukkig wel. En dat is soms ook belangrijk.

The Ritual

Waarschijnlijk de meest huiveringwekkende film van dit lijstje. Vier vrienden gaan de Zweedse wildernis in. Hier komen ze uiteraard van alles tegen. Mysterie na mysterie wordt ontdekt en ontrafelt. Tot het verhaal 180 graden omdraait. Deze film bezorgt je kippenvel over je hele lijf en moet je vooral niet kijken als je ‘s avonds alleen thuis bent of niet kan slapen na enge films.

Beeld: Pexels.com