bullet journal april

Mijn bullet journal: de mooiste pagina’s van april

Hoewel ik in maart al wat vrolijke lentespreads maakte in mijn bullet journal, ging ik in april pas echt los. Lekker veel geel, blauw en heldere kleuren. Dit vond ik de mooiste pagina’s van deze maand.

De beginpagina van april

bullet journal april

Ik wilde heel veel spreads met een lentevibe maken: bloemen, vlinders en noem maar op. Toch wist ik in het begin van de maand nog niet precies wat ik wilde. De beginpagina is daarom een beetje rustig. Ik vind ‘m zelf niet zo denderend als normaal, maar goed. Ik tekende dus een meisje die met open armen naar de natuur gericht staat. Ik zou nu iets heel intellectueels kunnen zeggen over dat het vrijheid voorstelt, maar eerlijk gezegd was ik gewoon bezig met waterverf en dit is het resultaat. Soms doe ik ook maar wat, haha.

‘Ik zou nu iets heel intellectueels kunnen zeggen over dat het vrijheid voorstelt, maar eerlijk gezegd was ik gewoon bezig met waterverf en dit is het resultaat’

Mijn mooiste spreads van deze maand

bullet journal april

Mijn maandoverzicht was een beetje mislukt, maar een van de eerste spreads van april lukte wel aardig. Ik maakte eerst vakjes van gelijke afmetingen, kleurde de pagina geel met een kleurpotlood en hield een rondje wit bovenaan links open. En ja, dan ben je inderdaad al ver met deze spread. Beetje handletteren, tekenen: KLAAR. Met stickers kom je ook een heel eind als je niet zo van het tekenen bent.

bullet journal april spread

Dit is best tof geworden, vind ik. Zoiets wil ik nog een keer maken.

bullet journal April

Bij CreaChick op YouTube zie ik af en toe spread waarvan ik denk: ja, dat past ook wel in mijn journal. Hoewel zij een andere stijl heeft, vond ik haar braindump-pagina van maart heel cool bedacht. Ik gaf er mijn eigen draai aan en maakte niet een hele spread, maar één pagina in dit thema. De achtergrond is zo’n rek waaraan je dingen kunt ophangen, je kent het vast wel. Ik plakte er een mooie zonnebloem-foto op en twee lijstjes over blogpost en to-do’s.

bullet journal april

Omdat er veel vierkante vormen waren op de pagina, plakte ik er wat ronds bij. Balans is alles mensen, ook in je journal. 😉

Bijna een art journal

bullet journal April

Ik denk dat ik dit de best gelukte spread vond van mezelf deze maand. Vooral het meisje linksonder vond ik goed uitpakken. Eerder zag ik zoiets op Pinterest en nu maakte ik het dus zelf na. Blij met het resultaat! De rest is in een strandthema, want door de stijgende temperaturen krijg ik wel zin in zon, zee en strand.

bullet journal April

Close-up! Ook best makkelijk na te maken voor beginners. Je knipt een stukje lucht uit een tijdschrift en maakt daaromheen het poppetje.

bullet journal april

En toen kreeg ik onwijs veel zin om ALLES OM TE GOOIEN. Lekker radicaal weer, maar zo ben ik soms (met mijn journal dan, normaal gesproken valt dit gelukkig mee – haha) Ik zag namelijk geweldige art journals op Instagram en dat wilde ik ook. Dus links zie je mijn poging tot. Na al dat geknutsel was ik er weer klaar mee, want het kost toch wel erg veel tijd.. zo’n art journal. Leuk voor af en toe dus, zo’n pagina, maar niet mijn hele journal. Ik hou het op een mix tussen bullet journal en art journal. En nu ben ik klaar met het woord ‘journal’, hoe lelijk klinkt dat eigenlijk?

bullet journal april

Een sticker van een ijsje is ook altijd een goed idee. En holografische washi-tape (rechts), dat op de foto roze lijkt.

bullet journal april

Deze maand vond ik mijn liefde voor handletteren helemaal terug. Ik maakte veel van dit soort sierlijke letters, kleurde dat in met telpennen en tekende er nog van die druppeldingen naast. Geen idee, maar die druppeldingen (WAT IS HET EIGENLIJK?) zie ik altijd overal langskomen.

YALfest in mijn journal

bullet journal April yalfest

Ik postte hier al mijn verslag van YALfest, maar kon het ook niet overslaan in mijn journal. Het was zo leuk dat ik er een hele spread aan wijdde (en nog wat pagina’s, maar die zijn niet zo enorm fantastisch.)

En nog meer spreads

bullet journal april

Nog een spread. Die washi-tape links kreeg ik eindelijk binnen met de post. Ik had het namelijk besteld op Ali-express. Maar mijn hemel, die tape was zo mooi dat ik het direct moest gebruiken. Door de drukke tape hield ik de rest daarom maar wat rustiger.

bullet journal April

Wederom een fijne spread mét nieuwe washi-tape links. Hoe geweldig? Ik ben verslaafd aan washi-tape met bloemen en planten. En oké, ook zonder bloemen of planten. Anyway, bij deze spread had ik zin in bloemen voor de echte lentevibe. Best aardig gelukt toch?

‘Ik ben verslaafd aan washi-tape met bloemen en planten’

bullet journal april

Ik was verliefd op dit plaatje op Pinterest, dus printte ik het uit en plakte ik het op. Mooie quote erbij handletteren. Klaar.

Laat me weten wat je van mijn journal vond in de reacties. En hoe zag jou maand eruit in je bullet journal?