bullet journal mei 2018

Mijn bullet journal: de mooiste pagina’s van mei

Mei was een fijne maand. Op veel zonnige dagen zat ik in de tuin (één keer bulletjournalde ik zelfs buiten met mijn zusje), ik vierde mijn verjaardag en at veel ijsjes. En hoewel ik soms vergat om alles bij te houden in mijn bullet journal, is het me toch weer gelukt om elke dag een klein stukje op te schrijven. Vandaag laat ik je zien hoe mijn mooiste pagina’s eruitzagen.

Het idee voor de maand mei

De maand begon met een idee: ik wilde vooral de kleuren geel, paars en turquoise gebruiken. Met soms wat gouden accenten leek me dat helemaal geweldig. Ik zag het al helemaal voor me. Maar jullie kennen me, als je mijn bujo-blogposts leest in ieder geval, ik was er na een tijdje alweer klaar mee. Dus uiteindelijk gebruikte ik wel de kleuren die ik in mijn hoofd had, maar gooide ik er ook wat washi-tape bij met monsterabladeren. Of stickers van bloemen en planten.

‘Volgende maand hou ik het wat rustiger en minimalistischer, beloof ik nu aan mezelf, maar of dat gaat gebeuren is nog maar de vraag’

Op sommige dagen heb ik soms dat ik mijn bullet journal saai vind, en dan gooi ik er van alles in. Op sommige dagen wil ik juist dat ik een minimalistischer bullet journal had en heb ik daar weer spijt van. Mijn eeuwige probleem met mijn journal. Maar goed: uiteindelijk ben ik er best blij mee, hoewel sommige spreads wat rommelig werden. Volgende maand hou ik het wat rustiger en minimalistischer, beloof ik nu aan mezelf, maar of dat gaat gebeuren is nog maar de vraag.

De beginpagina van mei

bullet journal mei 2018

Ik had echt belachelijk veel zin om te tekenen eind april en bijna de hele maand mij. Op @paulatekent op Instagram kun je daar wel dingen van bekijken, als je benieuwd bent. Mijn beginpagina van de maand werd dus ook weer een complete tekening op aquarelpapier. Helaas werd het hoofd van mijn poppetje wat lelijk omdat de verf zich mengde met iets anders. Al valt het nog wel wat mee, moet ik zeggen, de complete tekening is niet opeens verpest.

bullet journal mei 2018

De tekening plakte ik op de rechterpagina. Op de linkerpagina maakte ik een overzicht, zoals ik wel vaker doe. Nu zette ik er ook bij welke boeken ik heb gelezen, maakte ik een box met een verjaardagslijstje en schreef ik belangrijke dagen en plannen op. Sinds een paar maanden maak ik ook een ‘memories of the month’. Een deel van een pagina waar ik aan het eind van de maand opschrijf wat het leukste was aan die maand. Heel leuk om terug te lezen.

Overzicht van de maand

bullet journal mei 2018

Na de beginpagina komt de XL-kalender. Ik merk dat zo’n groter overzicht handiger is voor mij dan een kleiner maandoverzicht. Er is wat meer ruimte om te schrijven, dat vind ik prettig.

De mooiste pagina’s

bullet journal mei 2018

De mooiste spreads dan! Ik ben heel blij met het eerste weekoverzicht van mei. Ik bleef in het thema met de kleur geel, maar voegde ook wat dingen toe waar ik zin in had: washi-tape met monsterabladeren die ik kocht op AliExpress, een uitgeprint plaatje van een geel koffiekopje en een illustratie van Flow. En ook nog wat kleine bloemenstickers.

bullet journal mei 2018
bullet journal mei 2018

En toen had ik weer zin om te tekenen. Behoorlijk veel zin om te tekenen. Ik maakte daarom twee tekeningen naast elkaar in mijn journal. En ik vind het zo gezellig staan!? Het is een leuke onderbreking tussen twee weekspreads door. Dit moet ik dus zeker vaker doen.

bullet journal mei 2018

Ook met deze wekelijkse spread (of eigenlijk zijn het vier dagen) ben ik blij. Mijn idee om de kleur geel te gebruiken zit er wederom in, maar ik gooide er weer van alles bij. Uitgeknipte polaroids uit een Flow bijvoorbeeld. De roze stukjes vind ik ook tof staan.

bullet journal mei 2018

Close-up. Dit kun je natuurlijk ook doen met je eigen foto’s, dat is nog toffer.

Thema in de prullenbak

bullet journal mei 2018

Deze spread hoort in de categorie ‘gooi alle plannen van begin mei in de prullenbak’, want – als er al een thema was – ik hield me er totaal niet meer aan. Ik had opeens een geniaal plan, namelijk een spread maken met een beachvibe (of ‘zee sfeer’, ik moet niet alles een Engelse term geven.) Dus: veel blauw. Maar toen ging ik sushi eten en bedacht mijn zusje het idee om de verpakking van de eetstokjes te gebruiken als versiering. FANTASTISCH.

‘Deze spread hoort in de categorie ‘gooi alle plannen van begin mei in de prullenbak’ – als ik al een thema had’

Ik had toch alles al overboord gegooid – om maar even in het zee thema te blijven he, snap je ‘m ‘overboord gooien’ is helemaal beachvibe ANYWAY – dus deed ik dat. Zo werd deze spread blauw met rood. En wonderbaarlijk genoeg vind ik het best prima gelukt.

bullet journal mei 2018

Even een motiverend citaat. Ik vind quotes vaak verschrikkelijk, maar soms maak ik een uitzondering. Deze zou bijna mijn levensmotto kunnen zijn.

bullet journal mei 2018

HAD IK EEN THEMA IN MEI? Nou, eind mei hélemaal niet meer. Ik had behoefte aan rust en keek naar minimalistische pagina’s op Instagram en Pinterest en werd jaloers. Soms zou ik willen dat mijn bullet journal heel minimalistisch was. Je weet wel, zwart-wit met misschien een beetje kleur en soms een plaatje of washi-tape. Maar helaas, ik heb meestal de behoefte om mijn journal zo vrolijk en creatief mogelijk te maken.

‘Toch denk ik: misschien moet ik die balans wat meer zoeken, tussen dat minimalistische en méga overdreven vol met plaatjes, tekeningen en stickers’

Ik probeerde dat minimalistische dus even, maar was er na vier dagen klaar mee. Het voelt niet als mijn stijl. Toch denk ik: misschien moet ik die balans wat meer zoeken, tussen dat minimalistische en méga overdreven vol met plaatjes, tekeningen en stickers.

Dat was mijn bullet journal van mei. Nou ja, een deel daarvan anders wordt deze blogpost wel erg lang. Als je ook een bullet journal hebt: is die van jou minimalistisch of eerder overdreven creatief zoals die van mij? Laat het me weten in een reactie, daar ben ik namelijk heel benieuwd naar.