Mijn bullet journal: de spreads van februari 2018

In februari liet ik zien hoe mijn bullet journal er in januari uitzag. Daar kreeg ik zulke leuke reacties op, dus in deze blogpost laat ik je weer zien hoe mijn spreads er de afgelopen maand uitzagen. Kijk mee naar de maand februari!

Alles omgooien, geen thema & lichtroze spreads

Vorige maand had ik een beetje een Alice In Wonderland-thema. Hartstikke leuk, maar ik hield het niet zo lang vol. Ik merk dat zo’n thema na een tijdje zat ben en zin heb in andere kleuren. Deze maand gooide ik de boel dus weer om en deed ik eigenlijk gewoon waar ik zin in had. Ik liet me een beetje inspireren door Jenny Journals en Crea Chick, die allebei YouTube-video’s maken over bullet journaling, dus misschien herken je wat van hun stijl in mijn journal.

‘Ik merk dat zo’n thema na een tijdje zat ben en zin heb in andere kleuren’

Crea Chick gebruikt namelijk vaak kraftpapier (kartonkleurig papier) om haar pagina’s op te leuken. Dat deed ik deze maand ook. En ik vind het echt mooi geworden. Ik gebruikte naast kraftpapier ook andere kleuren papier voor in de hoeken van de pagina’s, wat wederom goed uitpakte. De lichtroze spreads vind ik bijvoorbeeld heel mooi, omdat de plaatjes goed bij het lichtroze papier kleuren. Zo ziet het er al snel uit als één geheel, en daar hou ik van. Ook ben ik heel blij met de blauwe spread, die je hieronder ook tegenkomt. Die ga ik denk ik nog wel een keer maken.

Zo zag mijn bullet journal eruit in februari 2018

bullet journal februari spread

De beginpagina van de maand! Ik besloot om weer met aquarel aan de slag te gaan, dus dat deed ik op de rechterpagina. Ik wilde het naast een beetje galaxy en stoer ook romantisch maken, daarom tekende ik er rozen bij en een ontbijtje. Om in het teken van Valentijnsdag te blijven, haha. Links maakte ik een kalender van de maand.

februari bullet journal

Nog wat overzichtjes en een blogtracker.

februari bullet journal

Ik hield ook weer mijn dromen bij, want ik droom echt uitzonderlijk veel. En vaak ook heel raar en random, haha. Maar dat is heel persoonlijk, dus ik heb mijn geschreven stukjes even weggelaten hier. Ik vind het overigens wel grappig om bij te houden, als ik het teruglees moet ik vaak lachen omdat het zo onlogisch is.

februari bullet journal

Links wilde ik mijn gelezen boeken van de maand bijhouden, door de covers erop te plakken. Dat heb ik nog helemaal niet gedaan, maar ga ik nog wel doen. Rechts maakte ik voor het eerst een lijst om mijn uitgaven bij te houden. Dat is serieus ook best handig, maar ik weet niet of ik het weer doe. Het is namelijk ook nogal confronterend. ‘Oh shit, gaf ik toen zoveel uit aan een koffie en een taartje?’ ‘OMG WAS DIT NODIG?!’ Maar ach ja, het geeft dus inderdaad wel inzicht. En bij mij zorgde het ervoor dat ik bewuster met mijn uitgaven bezig was (klinkt lekker volwassen dit!) 🙂

februari bullet journal
februari bullet journal

Ik deed weer eens een Oodles Of Doodles-challenge waarbij je iedere dag iets moet tekenen. The Petite Planner organiseert dit altijd via Instagram, met elke maand een ander thema (of random). Het is tof om zo creatiever bezig te zijn. Ik deed het vorig jaar ook een paar keer, maar had er toen weer even geen zin in, maar pakte het deze maand weer op. Dat is het makkelijke: je kunt zelf kiezen of je meedoet of niet. Ik deed nu dus mee met het thema snoep! 🙂

Weekly spreads

februari bullet journal

Mijn eerste weekly spread. Of nou ja, eigenlijk vier dagen. Dit is dus de lichtroze spread waar ik in het begin van deze blogpost over had, de plaatjes matchen perfect bij het papier. Ik hou ervan. Zie je trouwens dat rozenplaatje rechtsonder? Daaronder heb ik een kassabon van Vero Moda geplakt. En het staat nog fancy ook, ha.

februari bullet journal

Dat lichtroze was leuk, maar ik was er na vier dagen weer klaar mee. Dus de volgende drie dagen maakte ik met kraftpapier en plaatjes in blauwe kleuren. Ik vind het best leuk geworden.

februari bullet journal
februari bullet journal

Ik ging twee dagen naar Utrecht, maar doordat ik soms paniekaanvallen heb zag ik daar een beetje tegenop. Daarom maakte ik een hele planning en een paklijst. Lekker overdreven voor twee dagen, maar het gaf me wel wat rust. En dat is ook wel fijn.

februari bullet journal
februari bullet journal
februari bullet journal

De Utrecht-spreads die ik maakte toen ik weer thuis was. Hier ben ik echt blij mee, zo goed gelukt! De foto’s heb ik trouwens zelf gemaakt en uitgeprint op mat papier.

februari bullet journal
februari bullet journal

Dat kraftpapier beviel me wel. In deze spread gebruikte ik het weer, nu in combinatie met plaatjes van Flow. Die luchtballonnen vond ik heel vrolijk en daarom plakte ik ze erbij.

februari bullet journal
februari bullet journal

Mijn blauwe spread! Het meisje tekende ik eerst op ander papier en plakte ik toen in mijn journal.

februari bullet journal

Nog een spread met kraftpapier.

februari bullet journal
februari bullet journal

Van 19 februari t/m 28 februari hield ik dagelijks bij wat er goed ging of fijn was. Lichtpuntjes. Aanrader om ook eens bij te houden, want er gaat meer goed dan je denkt.

februari bullet journal
februari bullet journal

En de allerlaatste spread van de maand. Een special omdat mijn moeder jarig was, en ik had wel zin om een feestelijke spread te maken. 🙂

Wat vinden jullie van mijn journal deze maand? En maak jij ook zulk soort spreads of hou je het liever minimalistischer? Laat het me weten.